Sreća žene znatno zavisi od muškarca: Zbog 5 muških navika mnoge žene gube samopouzdanje

Zbog nekih stvari koje muškarci rade vaša žena se možda osjeća neželjenom ili gubi samopouzdanje. 


1.Previše hvalite drugu ženu. Hvaleći previše drugu ženu, uništićete samopouzdanje žene pored vas. Jedna je stvar dati komentar, ali nešto sasvim drugo kada previše hvalite ljepotu ili osobine druge žene. Prije nego što krenete sa hvalom, razmislite kako bi se vaša žena osjećala ako to kažete. 

Kako bi se vi osjećali kada bi vaša žena nahvalila nekog drugog muškarca? 2. Gledate filmove za odrasle. Ako vaša žena zna da volite da gledate filmove za odrasle, uskoro će početi da se preispituje. Jedno istraživanje pokazalo je da su se neki muškarci, nakon gledanja takvih filmova, osjećali manje zaljubljenim u svoje žene. 



Gledanje ovakvog materijala potiče muškarce da počnu kritikovati izgled svojih partnerki. Zato, razmislite dobro prije gledanja takvog sadržaja. To može dugoročno oštetiti vašu vezu. 3. Nikad ne inicirate zagrljaje i poljupce. Normalno je da se vremenom počnete opuštati u vezi i osjećati ugodno, ali ako sve manje pokazujte nježnost, to je veoma loša navika. 

Ako ne pokazujete nježnost prema vašoj ženi nikako osim u spavaćoj sobi, ona će se osjećati iskorištenom i neželjenom. 4. Previše očigledno buljite u drugu ženu. Iako vam to vaša žena ne naglasi, ona ne voli kada gledate druge žene. Sasvim je normalno pogledati u druge ljude, ali potrudite se da vaša partnerka primjeti da buljite u svaku koja prođe.



5. Gledate u telefon dok vam ona nešto priča. Kada ste u vezi sa nekim, vi morate usmjeriti svu vašu pažnju na vašu partnerku. Ako vaša žena nešto priča, i vi zaista želite da to čujete, a ipak ponekad pogledate u telefon ili TV, vi njoj na taj način dajete do znanja da nije bitna. Gledajte je u oči dok priča i potrudite se da vam nešto drugo ne odvuče pažnju. 

6. Zaboravljate da pohvalte njen trud. Ako se vaša žena posebno potrudi da se sredi zbog vas, ili ako se našminka novom šmikom, ona to radi jer cijeni vašu pažnju. Nakon što se potrudi da vam napravi ukusan ručak, ona očekuje da joj se bar zahvalite ili pohvalite njenu hranu. 

Ako primijetite da se trudi da vam ugodi, potrudite se i vi da to primijetite, i pohvalite. I najmanja sitnica može sve promijeniti. Iako vam se možda ne čini bitnim, postavite se u njen položaj prije nego što nešto učinite. Svi se žele osjećati cijenjenim, voljenim i poželjenim, posebno od supružnika. Dodatno se potrudite kako bi se osjećala željenom, jer srećna supruga čini srećan brak.

Pokreće Blogger.