Ne gubite dobrog muškarca zbog prolazne avanture: Kako razlikovati ljubav od zaljubljenosti

Koja je razlika između ljubavi i zaljubljenosti? Ljubav je vječna a zaljubljenost prolazna stvar.


Glavna razlika je u tome što je zaljubljenost kratka a ljubav vječna, a ono što im je slično jeste da jedna bez druge ne bi ni postojale. Voljeti nekoga znači željeti ga pored sebe zauvijek. Ljubav je logična. Volimo svoje roditelje jer su oni spremni za nas ići na kraj svijeta. 

Volimo svoje prijatelje jer su tu uz nas i u dobrim i u lošim trenucima. Volimo svoje muškarce jer su uvijek tu za nas i pružaju nam ljubav i pažnju kakva nam treba. Ali što se tiče muškaraca... kad ih volimo jesmo li zaljubljeni u njih? Voljeti muškarca znači prihvatati sve njegove osobine.



Voljeti muškarca znači voljeti ga do te mjere da ovo divljenje kod vas izaziva strast. Kad sam pogled na njega izaziva divan osjećaj u vama. Voljeti muškarca znači dijeliti s njim sve vaše misli - i bitne i nebitne. Voljeti osobu znači osjećati toplinu i smirenost.

Muškarac se voli istinski tako što znate da mu možete reći sve što vas muči, tako što znate da imate sigurnost u njemu. Čak i ako iskra strasti zataji u vašoj vezi znaćete da ga volite tako što ga poštujete do te mjere da ni sa kim drugim ne bi proveli veče čak i ako odavno niste bili intimni.



Zaljubljenost je prolazna. Zaljubljenost je i dar i kazna, jer kako nam donosi divne trenutke tako nas tjera i u loše situacije, poput ljubavnih afera. Svaka ljubavna veza ima svoj krizni period u kojem se partneri bore da sačuvaju svoju ljubav, i ako se u to vrijeme jedan od partnera zaljubi u nekog trećeg i ode njemu u naručje tada mjenjate kralja za pijuna.

Zaljubljenost je često iskušenje koje dolazi da testira našu ljubav i privrženost, a ljubav je kao more u kojem vi birate da li želite biti blistavi, čisti biser ili istrošena hrđava olupina. 

Pokreće Blogger.