Kako je govorio Bruce Lee : "Ne poželi lagan život, poželi snagu da se izboriš sa svim"

Brus Li je bio velika inspiracija ljudima širom svijeta. Pored svoje gotovo savršene fizičke spremnosti takođe je raspolagao i velikim znanjem i mudrošću. Ovako je Bruce Lee govorio:


“Biraj pozitivno. Imaš izbor – ti si gospodar svog stava – biraj pozitivno, konstruktivno. Optimizam je vjera koja vodi ka uspjehu.” “Znanje će ti dati moć, ali karakter će ti dati poštovanje.” “Ne boj se neuspjeha. Nije neuspjeh grijeh, nego niski ciljevi. U velikim poduhvatima je slavno čak i ne uspjeti.”

“Vjera omogućava postizanje onoga što čovjek zamisli.” “Učini barem jedan korak dnevno prema svome cilju.” “Duh pojedinca je određen njegovim preovladavajućim misaonim navikama.” “Smisao života je da ga živiš, a ne da s njime trguješ ili ga stišćeš u neki sistem.” 



“Život nikad nije stagnacija. On je konstantno kretanje, neritmičan pokret, konstantna promjena. Stvari žive kretanjem i dobivaju snagu kako idu.” “Koncentracija je korijen svih viših sposobnosti čovjeka.” “Sreća koja se izvlači iz uzbuđenja je kao sjajni plamen – brzo će se ugasiti.” 

“Ne postoje granice. Postoje platoi, ali ne smiješ ostati na njima, moraš ići gore. Ako te ubije, ubije te. Čovjek mora konstantno nadilaziti sebe.” “Dobar borac ne postaje napet, nego spreman. Ne misli, a i ne sanja. Spreman za sve što može doći. 



Kada se protivnik širi, ja se skupljam; a kada se on skuplja, ja se širim. A kada se pojavi prilika, ‘ja’ ne udaram, ‘ono’ udara samo od sebe.” “Ne misli, osjećaj… to je kao prst koji pokazuje na Mjesec. Ne koncentriši se na prst jer ćeš propustiti svu tu božansku slavu!” 

“Kada gledam oko sebe uvijek učim nešto, a to je da budeš svoj uvijek, izraziš sebe i imaš vjere u sebe. Nemoj ići okolo i tražiti uspješne da ih kopiraš. Ne poželi lagan život, poželi snagu da se izboriš sa svim lošim.

Pokreće Blogger.