Ako je dovoljno glup da ode - Budite dovoljno pametne da ga pustite

Ljubav bi trebala biti prirodna, ali ponekad se zaljubimo u nekoga ko ne zna uzvratiti ljubav. Bolje prestati juriti muškarca koji želi otići i fokusirajte se na svoj život. Ne možete nikoga natjerati da vas voli, bez obzira koliko vi to željeli. 


Na svijetu ima mnogo drugih muškaraca: Na svijetu postoji mnogo boljih muškaraca od onoga ko ne želi uzvratiti ljubav. Upoznaćete nekoga ko će vam pokloniti neophodnu ljubav. Vremenom će vam biti drago što ste donijeli upravo takvu odluku. 

Vrijeme liječi sve. Pa čak i rana koja ostane kad  okončate vezu koja vodi nikamo. Ne možete natjerati muškarca da vas voli onako kako zaslužujete, ako on to ne vidi. Borba za njegovu ljubav nije ljubav: Onaj koji vas istinski voli, voli vas bezuvjetno. 



Ne bi trebala biti njegova igračka. Niste očajni: Pogledajte se u ogledalo i vidjećete lijepu ženu koja može dobiti boljeg muškarca. Da, možda vam sada nedostaje povjerenja u sebe, ali ne biste trebali i dalje biti sa nekim ko ne razumije koliko vrijedite. Dajte sebi vremena. 

Uskoro ćete se oporaviti i krenuti dalje uzdignute glave. Najbolje vas tek čeka: Ali da biste dočekali najbolje, morate pustiti ono što imate sada. Krenite hrabro dalje. Možda je onaj ko vas zaslužuje blizu, samo još ne vidi svoje mjesto u vašem životu. 



Kad pogrešnog muškarca napustite, na kraju će shvatiti šta je izgubio. Ali tada će biti prekasno. I vama će biti drago što ste otišli na vrijeme. Dali ste mu svoje srce, vjerovali, voljeli, ali on nije volio vas. Budite jaki i idite dalje. Nije lako početi ispočetka, ali vrijedi. Prava ljubav će tek doći.

Pokreće Blogger.