"Veliki broj razvedenih žena su željele apsolutnu kontrolu": Advokat ističe 7 razloga za razvod

Advokat za razvod braka je poput psiholog, on je odlično upoznat sa tim šta najčešće utiče na to da se supružnici rastave. Ovo su neki od najučestalijih uzročnika razvoda prema advokatu.


1. Nedostatak komunikacije. Komunikacija je sve. Kada ova vještina nije uspostavljena na pravi način dolazi do problema. Ako supružnuci osim svađe ne mogu pronaći drugi način za normalan razgovor njihova veza neće potrajati. Važno je da oboje iznesu šta ih iritira u vezi i da porade na tome.

2. Kontrola. Pokušaj kontrolisanja supružnika, bez obzira o čemu se radi nije dobro za vezu. Niko ne voli da mu neko drugi kontroliše svakodnevnicu ili čak čitav život, zato prije nego što sledeći put odlučite nešto narediti svom supružniku zapitajte se kako će to uticati na vašu vezu.



3. Poroci. To je još jedan od razloga zašto se supružnic razvode i u ovom slučaju najteže je poraditi na popravljanju odnosa. 4. Problemi s novcem. Tokom braka se javljaju mnogi novčani problemi i to su potencijalni razlozi da jedan partner razmisli o razvodu. 

5. Nedostatak zajedničkih interesa. Vaš brak neće biti ni nalik onome kakva je vaša veza bila na početku. Mnogi partneri pronađu veliku različitost u karakterima i svako se poželi okrenuti na svoju stranu što dovodi do razvoda… 6. Osjećaj odvojenosti. Osjećaj udaljenosti često dovodi do kraha braka jer takav nikome ne treba. 



7. Karijera. Kad jedan partner postane radoholičar, to može biti loš znak. S obzirom da je komunikacija od vitalnog značaja; kad druga polovina počne provoditi nesrazmjerno puno vremena na poslu, šanse za razvod se znatno povećavaju.

Pokreće Blogger.