Ako ste u vezi, niste sijamski blizanci: 9 načina da nadahnete partnera da vas voli više

Lako je zaljubiti se. Ali da biste zadržali ljubav, morate raditi na tome. Naravno, važno je ne forsirati vezu i ne vršiti jak pritisak na partnera. Ali ako ste dovoljno dugo zajedno, onda vjerojatno razumijete da je s vremena na vrijeme potrebno održavati iskru koja je možda oslabila između vas. 


 1. Pokažite koliko cijenite svog partnera. Nemojte previše gušiti muškarca već mu tek tako s vremena na vrijeme pokažite koliko ga cijenite. 2. Pustite da živi svoj život. Zapamtite da ste par, a ne sijamski blizanci, i sasvim je normalno da svako od vas, između ostalog, ima i svoj život. 

Svako od vas ima svoju karijeru, ciljeve, društveni život i interese. 3. Radite stvari koje on voli. Ova gesta dobre volje neće zahtijevati puno snage od vas, ali nemate pojma kako će vaš partner to cijeniti. 4. Držite se dalje od telefona kada ste zajedno. Ništa nije dosadnije od razgovora s nekim ko neprestano gleda u telefon. 



Ovakvim ponašanjem ne samo da živcirate partnera, već i pokazujete krajnji stepen nepoštovanja prema njemu. 5. Ne tražite da se odreknete onih stvari koje su mu važne. Nikada nemojte prisiljavati voljenu osobu da bira između vas i njegovih glavnih hobija, osim ako, naravno, ne želite da vas mrzi. 

Ovakvi ultimatumi su put u propast. 6. Naučite se služiti argumentima poput zrele osobe. Niko ne želi nastaviti graditi odnos s osobom koja voli dramatične svađe. Ako želite da se vaš partner s poštovanjem odnosi prema vama, morate naučiti da se ponašate kao odrasla osoba. 



7. Pustite ga da ohladi glavu. Kada vidite da je imao naporan dan pustite ga da odmori kako on to voli, pa makar to bio izlazak u kafanu. Ako mu ovo zabranite samo će vas zamrziti. 8. Sve je u malim stvarima. Zapamtite, ne morate kupovati najskuplje poklone da biste udovoljili svom partneru. Mala sitnica će biti dovoljna. 

9. Nađite vremena za romantiku: Ponekad život postane toliko užurban da nemamo vremena za uživanje. I zobg toga, prije svega, pate naši partneri. U takvim trenucima je važno osigurati da ste, uprkos svim svojim poslovima, našli vremena za voljenu osobu. To će vam omogućiti da pravilno postavljate svoje životne prioritete.

Pokreće Blogger.