"Upamtite žene, vi trenirate muškarce kako da se ophode prema vama": Savjeti terapeuta

Selma Džun se već godinama bavi proučavanjem ljubavnih odnosa i donosi važnu lekciju za sve žene.


"Dok su vam se udvarali, dali su vam hrpu obećanja i smatrali ste se sretnima što ste pronašli takve muškarce. Međutim, kako je svaka veza napredovala, stvari su se polako počele mijenjati. Ovi fini ljudi pretvorili su se u čudovišta.. Što ste ih više voljeli, to su postajali veći kreteni. Pa, u čemu je bio problem? 

Činjenica je da ste vjerovatno krenuli pogrešnom putem. Vidite, svaki od ovih muškaraca uspio vas je toliko očarati da ste zaboravili postaviti neka osnovna pravila. Mislite da je kompromis najvažniji i ne želite tražiti previše od muškarca do koga vam je stalo. Nemate problema sa priznanjem svojih osjećaja partneru, a od njega ne zahtijevate mnogo. 



Pa, nažalost po vas, većina muškaraca ovo ponašanje iskoristi. Počinju vas uzimati zdravo za gotovo i prestaju ulagati bilo kakav napor u vašu vezu.. Jer tako njemu pokazujete da ćete vi biti dobre prema njemu, bez obzira kakav on bio, i tu prestaje da se trudi oko vas. 

Ne zadovoljavajte se stvarima koje ne bi trebale biti prihvatljive samo zato što ga volite. Zapamtite jedno: vi trenirate muškarce kako da se ponašaju prema vama. Svaki put kad potrebe svog muškarca stavite ispred svojih, ne očekujući da vam uzvrati uslugu, pokazujete mu da niste važni. 



Indirektno mu kažete da je on važniji od vas. Svaki put kad vas vrijeđa, a vi šutite, govorite mu da vam ne smetaju te uvrede. Pokazujete da zaista vjerujete da niste dovoljno dobri. Svaki put kad otkaže planove, a da vi ništa o tome ne kažete, pokažete mu da vaše vrijeme nije dragocjeno. 

Pokazujete mu da ne mora maknuti prstom da bi vas osvojio i da se ne mora boriti za vašu ljubav. Svaki put kad ga uhvatite kako flertuje s drugim djevojkama, a ostanete uz njega, pokazujete mu da vam ne bi bio problem podijeliti ga s nekim drugim. 

Ili što je najgore kažete mu kako biste čak prihvatili njegovu nevjeru. Na vama je kako ćete postaviti pravila u vašoj vezi, a vaš će partner slijediti vaš primjer. Kad god prihvatite nedostatak poštovanja ovog čovjeka, pokazujete mu da ni sami sebe ne poštujete. 

Kad god se zadovoljite mrvicama njegove ljubavi i pažnje, govorite mu da čak i vi mislite da ne zaslužujete više. Kad god se požalite da se prema vama ne odnosi dobro, ali zapravo ništa ne poduzimate, podstičete ga da takav bude i u budućnosti. 

Kad god mu date drugu priliku za nešto što nije smio učiniti, pokazujete mu da je vaša sposobnost opraštanja beskrajna. Kad god tolerišete loše ponašanje svog dečka, dajete mu zeleno svjetlo da nastavi sa tim. Umjesto toga, skupite snage i pokažite da cijenite sebe. Muškarci ne vole jadnice.

Pokreće Blogger.