Sve dok imaš hranu i krov nad glavom ti si bogat čovjek": Meril Strip o životu

Meryl Streep mnogi smatraju najboljom glumicom svoje generacije, i to opravdano. A pored glume uvijek je imala dobar i mudar savjet da podjeli sa drugima, ovo su samo neki od njih:


"Moć, uticaj, snaga - sve te stvari mogu nadjačati ono što je važno u životu. Ali sve dok imate hranu i sklonište nad glavom, ako imate sve što vam je neophodno za život to vam je dovoljno. Sitnice su te koje nas zapravo čine srećnima." Morate prihvatiti starenje.

Život je dragocjen i kad izgubite mnogo ljudi, shvatite da je svaki dan poklon." “Znam da je život kratak i da moram da budem srećna žena, nema razloga da drugačije mislim. Svako od nas mora da ima svoj put i svoja pravila. Oslanjajte se isključivo na sopstveno mišljenje.



Na kraju, to je ono što se vama čini dobro, a ne ono što ti je majka rekla, ili bilo ko drugi." "Kada vam ostane malo vremena ispred vas tada odlučite da budete baš ono što jeste a ne ono što bi drugima odgovaralo." „Više nemam strpljenja za neke stvari u životu!

Ne zato jer sam postala arogantna, nego jednostavno zato što sam došla do tačke kada više ne želim da gubim vrijeme na stvari koje me čine nezadovoljnom ili tužnom. "Neću da trošim više ni sekundu na one koji me lažu ili pokušavaju da manipulišu.



Ne želim više ni da budem u blizini onih koji se pretvaraju, koji su nepošteni ili površni. U prijateljstvu ne tolerišem nedostatak odanosti i izdaju. Ne slažem se sa onima koji ne znaju da daju kompliment ili reč ohrabrenja." 

Pokreće Blogger.