Poruka ženama: "Možda nisu svi muškarci smeće, već je vaš odabir smeće"

Stalno me zbunjuje ženska percepcija „muškaraca“ naše generacije. Zar je moguće da su stvarno svi muškarci isti i da su svi smeće? Pa naravno da nije! To je jedna klasična zamka u kojoj se nalazimo.


Da, svakako ima loših i bezobraznih muškaraca koji moraju raditi na sebi, ali žene moraju znati da još uvijek postoje dobri muškarci. To me natjera da se zapitam: šta je osnova za ove široko rasprostranjene optužbe? Zvuči kao da su potekle od nekih povrijeđenih žena.

To je klasična priča žena koje se nađu u jednoj, drugoj, trećoj vezi sa lošim muškarcem i u svakoj budu povrijeđene i izigrane pa na to sve kažu: "Eh svi muškarci su smeće". Nisu muškarci smeće, vaši odabiri muškaraca su smeće. Ne shvatite me pogrešno:



Nisam ni na jednoj strani ali svi mi odlično znamo da postoji milion žena koje privlače loši muškarci i svojom voljom ostaju u vezi sa takvima. Zrele žene znaju da nikada ne bi trebale planirati svoju budućnost s muškarcem koji sam nema planove i nema ono što joj treba, prvenstveno poštovanje i ljubav.

Sa tim optužbama da su svi smeće baš činimo pogrešnu stvar. To je začarani krug: Muškarci misle da žene ne cijene dobre muškarce, pa se tako manje muškaraca ponaša na takav način, što dovodi do toga da žene postanu uvjerene da više nema dobrih muškaraca.



Činjenica je da postoje i dobre žene i dobri muškarci - ali osjećaju se kao da se njihovi osobine ne cijene dovoljno ili su čak ismijani, zato ih prestaju prikazivati ​​svijetu. Postoje muškarci koji žele romantiku, udvaranje, viteštvo i poštovanje.

Oni žele vašu ljubav i vašu odanost. I oni vam žele dati sve te stvari zauzvrat. A to što neke žene privlače buzdovani i preljubnici to je već problem neke druge prirode.

Pokreće Blogger.