Arnold Švarceneger: "Pomozite drugima i garantujem da ćete biti nagrađeni"

Arnold Švarceneger je jedan od najboljih glumaca koji je uvijek znao naći način da motiviše narod.


"Pomozite drugima, i garantujem vam da ćete dobiti najveću nagradu – bogatstvo i smisao života. Nešto najgore je biti isti kao i svi drugi. Naša budućnost zavisi od kvalitetnog obrazovanja u sadašnjosti. Ne postoji ništa važnije od obrazovanja. Tu je ulog najveći. 

Baš kao i u body buildingu, neuspjeh je neophodno iskustvo za rast u našem vlastitom životu, jer ako nikada nismo testirani do krajnjih granica, kako ćemo znati koliko smo zapravo jaki? Kako ćemo ikad rasti? Ono sa čime se suočavamo često izgleda nesavladivo. 



Međutim, tolike godine treninga i takmičenja su me naučile nečemu. Sva ta ponavljanja kada sam mislio da neću moći da podignem ni gram više naučila su me da smo zapravo mnogo jači nego što to mislimo. Pozitivno razmišljanje može biti zarazno. 

Okruženost pobjednicima pomaže vam da se razvijete u pobjednika. Um je granica. Dokle god možete sebe da vidite kako ste uspjeli, to znači da to možete to i da ostvarite. Svi imamo veliku unutrašnju snagu. Snaga je vjera u sebe. Postoji stav za pobjeđivanje. 



Morate sebe videti kako pobeđujete, prije nego što stvarno pobedite. I morate biti gladni. Morate željeti pobjedu. Dobre stvari se ne događaju slučajno. Svaki san sa sobom nosi određene rizike, posebno rizik od neuspjeha. Snaga ne proizilazi iz pobjede. Mučenje razvija snagu. Kada prevaziđete nedaće i odlučite da se ne predate, tada pronalazite snagu.

Pokreće Blogger.