Žena koja je pomogla milionima ljudi: "Drugi vas vide onakvima kakvi su i oni sami"

Bivša posrednica za nekretnine i majka troje djece, Byron Katie, prije 28 godina (1986. godine) razvila je metodu "Work". U stanju užasne depresije, bijesa i okupirana lošim navikama, probudila se jednog jutra i shvatila da sva patnja dolazi iz naših vlastitih misli.


Eckhart Tolle je jednom rekao: "Djelo Byron Katie je veliki blagoslov za naš planet", a magazin Time nazvao je Katie "duhovnim inovatorom novog milenijuma". Ovo su neki od najboljih citata iz njenih knjiga. Ja sam izvor svoje boli i apsolutno svega.

Samorealizacija nema snagu ako se ne doživi. Um se zaljubljuje u sebe, a ova prekrasna romansa sa sobom nije samo kraj rata - to je početak potpuno nove kreacije. Kada shvatite da dobijate sve što vam treba, život postaje raj. Patite samo od vjerovanja da vam nešto nedostaje u životu.



U stvarnosti, uvijek imate sve što vam je potrebno. Ponekad biti sretan znači pogriješiti. Šta drugi misle o meni? Ljudi mogu vidjeti samo sebe u meni - oni ne mogu vidjeti mene. Dakle drugi nas vide onakvima kakvi su oni. Misli... to su moja djeca ... i ja sam dobra majka.

Budite majka svojih misli, i budite dobri prema njima! Kad vjerujete da neko ili nešto drugo pravi probleme u vašem žvotu, postajete vlastita žrtva. Od nas zavisi hoćemo li imati hrabrosti to čuti. Život je ljubav, dragi moji. Sve ostalo je zamišljena konfuzija.



Da ste zaista znali koliko ste lijepi, pali biste pred vlastita stopala. Svaki trenutak je dar od Boga: I otkrivajte svoj dar upravo sada, ovog trenutka. Ono u šta trenutno vjerujete stvara vaše patnje ili vašu sreću. Bistar um ne može živjeti nesrećan život.

Pokreće Blogger.