Šta očekivati od ljubavi sa starijom ženom: "Žene su kao vino - Što starije to bolje"

Ljubav sa zrelom ženom nije ništa manje zabavna nego ljubav sa djevojkom od 20 godina.


Često se dešava da žene nakon 40 godina počnu da formiraju lažne ideje o ljubavi jer im to društvo nameće. Te zablude jednostavno vas sprječavaju da uspostavite kontakt sa potencijalnim partnerom, ispada da žene jednostavno odbijaju tražiti nekoga i tako ostaju same, što je velika šteta.

Zabluda je snažno usadjena u društvo. Kad imamo dvadeset godina - znamo da to je vrijeme ljubavi, ludih postupaka itd. Ali, kad žena pređe 40-50 godina, nekako nije uobičajeno govoriti o ljubavi, jer je za mnoge to čak sramota - Izuzetno toksična misao koja vodi do samouništenja.



Usamljeni život nije šećer, a zrela žena ga ne zaslužuje jer mnogo toga ima za ponuditi. Ona je već naučila popraviti sve u kući, a sama zarađuje novac i organizuje svoje slobodno vrijeme. A šta će dočekati u vezi? To ne znamo. Ako je dugo sama postoji i strah da napravi prvi korak.

Ponekad žene previše razmišljaju o sebi s godinama. One ne žele da se kidaju vježbanjem i konstantnim dotjerivanjem, a muškarci imaju puno zahtjeva. Bilo da već imaju vezu ili brak iza sebe, djecu ili potomke - društvo će joj nametati osjećaj sramote jer se zaljubi u zrelim godinama.



Ovo su samo neki od razloga zbog kojih se žene u 40-im ili 50-ima odlučuju ostati same. To su lažni stavovi. Žena bi trebala usvojiti ispravne stavove kojima bi se treblaa voditi. Često je to stvar straha. Ako ste muškarac koji se zaljubio u zrelu ženu pomozite joj da se opusti i prihvati svoja osjećanja kao nešto lijepo.

Ljubav je to što nas pokreće bez obzira u kojim smo godinama svi zaslužujemo biti zaljubljeni i voljeni. Neki će možda pomisliti kako je zrela žena istrošena i nema istu strast kao kada je bila mlada, ali da vam kažem jednu stvar, zrela žena vođena svojom mudrošću i iskustvom može vam prirediti bolju zabavu od dvadesetogodišnjakinje. Ne zaboravite da su žene kao vino - Što starije to bolje.

Pokreće Blogger.