Šta većina muškaraca želi od žene a stide se priznati - Psiholog objašnjava

Psiholog objašnjava o čemu najčešće priča sa oženjenim muškarcima a tiče se njihovih žena.


O čemu muškarci ćute? Kad bi samo žene mogle čuti moje razgovore sa oženjenim muškarcima možda bi imale drugačiju predstavu o njima. Raspravljamo o svim stereotipima i klišejima koje žene imaju o nama. Muževi ne žele da vas povrijede iako se nekad čini da nije tako.

Ne žele se svađati. Ne žele sve da kontrolišu. I definitivno ne žele vas odvesti samo u „krevet“. Oni očajnički žele da njihova supruga sazna istinu. I postaju jako tužni pri pomisli da ona nikada neće znati ovu istinu jer im je često ispod časti da priznaju. A istina leži u nježnom dodiru.



Postoji moć koju mnoge žene zanemaruju ili još nisu otkrile. To je toliko jednostavno i tako nježno da se muškarci čak i boje zatražiti to. Jedva da razgovaramo o tome jedni s drugima! Ne želimo da zvučimo kao papučari. Ne želimo rizikovati reakciju žene na našu slabost.

Ali... Sve što mnogima nedostaje - To je snaga nježnog dodira, osjećaj kože na koži kao znak ženskog prihvaćanja i odobravanja. Kad žena nježno dodiruje muškarca, nadahnjuje ga samopouzdanjem, njegov se svijet odmah mijenja. Ovo je tako moćan trenutak da često ne skupimo snage da izgovorimo šta osjećamo.



To je takva sigurnost da nismo sami, da smo na dobrom putu. Ovo je osjećaj ženske ljubavi. Siguran sam da svaki muškarac želi to osjetiti. Jednostavno je - žensko prihvaćanje, nježnost i odobravanje. Ništa više. Zašto muškarci ne mogu reći da to žele od žene?

Tako misle da će ih žene smatrati glupima. Tako gube svoju muškost. Previše su ranjivi. Ženama je možda smješno da njihov jednostavan dodir može nadahnuti muškarca. Ali važno je da to prihvatite kao činjenicu. Neka vaši muškarci budu ranjivi. Neka se ne stide toga. Kontrolišite svoju reakciju na ova saznanja. I dodirni svog muškarca bez ustručavanja!

Pokreće Blogger.