John Assaraf - "Vaš život postaje ono u što najviše vjerujete"

John Assaraf je jedan od najbogatijih preduzetnika koji je izdao razne knjige savjetujući kako uspjeti u životu. Čak je angažovan i u mnogim filmovima, kao što je najpoznatiji "Tajna".


Pogledajte oko sebe. Sve što vidite u našem fizičkom svijetu počelo je kao ideja - ideja koja je rasla da se dijeli i izražava, sve dok nije dovoljno narasla da postane fizički objekt koji prolazi kroz nekoliko faza. Doslovno postajete ono o čemu najviše mislite.

Vaš život postaje ono u što najviše vjerujete. Svijet je vaše ogledalo, što vam omogućava da fizički doživite ono za što vjerujete da je istinito... Sve dok ne promijenite svoje gledište. Kvantna fizika pokazuje nam da svijet oko nas nije nešto kruto i nepromjenjivo, kao što može izgledati.



Naprotiv, to je nešto što se stalno mijenja, izgrađeno na našim individualnim i kolektivnim mislima. Ponekad vjerujemo da je nešto istina, a zapravo je iluzija, izgleda kao cirkuski trik. Srećom, ovu iluziju smo već počeli otkrivati ​​i, što je najvažnije, tražimo mogućnosti da je promijenimo.

Kad biste mogli sebe vidjeti pod moćnim elektronskim mikroskopom i provesti druge eksperimente na sebi, uvjerili biste se da se tijelo sastoji od gomile neprestano mijenjajuće energije u obliku elektrona, neutrona, fotona i slično. Tako je i sa svime što vas okružuje.



Kvantna fizika nam govori da je upravo čin posmatranja objekta ono što ga definiše i mjena na osnovu onoga kako ga vidimo. Dakle, kao što vidite, vaše posmatranje, pažnja prema objektu i vaša namjera bukvalno definišu objekt. To dokazuje nauka.

Vaš svijet čine duh, um i tijelo. Svaki od ova tri elementa, duh, um i tijelo, ima funkciju koja je jedinstvena za njega i nije dostupna drugima. Ono što vaše oči vide i vaše tijelo osjeti je fizički svijet, koji ćemo nazvati i Tijelo. Tijelo je naprosto rezultat, i nije u stanju da bilo šta uzrokuje ili stvara. Važno je da ove informacije naučite, jer tako ćete drugačije vidjeti Univerzum, shvatiti šta stvarno želite za sebe i omogućiti to sebi.

Pokreće Blogger.