Petar Mamonov: "U sanduku nema džepova, što si skupio na duši to ti je"

Petar Mamonov je ruski glumac i muzičar koji je poznat po inspirativnim savjetima koje je dijelio:


Učinite nekome nešto lijepo, besplatno, ali svaki dan. Sve u plusu, na pozitivan način. Vidjećete kako će vam srce zacjeliti! Možete živjeti potpuno drugačije. Znate, kao u podzemnoj željeznici na pokretnoj stepenici. One idu dolje, ali morate ići gore, svi idu dolje, a vi gore. Ne postoji drugi način.

Moramo upoznati neku osobu, uvijek govoriti iznad njegovih zasluga i dostojanstva, a to neće biti ugodno za čovjeka. Tada će se osoba potruditi da se podigne na nivo koji ste mu postavili. Ako ste na dnu, onda zaista imate dobru poziciju: nemate ići gdje drugo nego gore.



Postavite sebi jedno pitanje: "Zašto živim?" Samo tako, stvarno pitajte. Mislim da ako se niko nije dobro osjećao od činjenice da živi danas to je protratio. Svi mi, a ja prije svega, trebamo naučiti reći „ne“ sebi. Lako je reći, teško učiniti. Tvrdo. Ali ako se jako potrudite, shvatite da naprosto nema drugog načina za život.

Život ponekad pogađa, ali ti su udarci lijek. Naučite gubiti i ne žalite. Moramo znati da sve loše misli nisu naše, ne dolaze iz dobrote. Po mom mišljenju svetac se od grešnika razlikuje u tome što je naučio da voli. Ako smo napravili 9100 koraka od Boga i jedan korak prema Bogu, krećemo se.



Lopovi ispravno kažu: u sanduku nema džepova. Što ste sakupili u svojoj duši, to vam je! Ljudski život je poput zrake. Osoba ima početak i kraj! Vidite koliko je to zanimljivo! Život je vrlo težak. Izuzetno je malo ljubavi i puno usamljenosti. Dugi teški sati kada nikoga nema ili, uopšte, niko nije potreban. U društvu je još gore: ili neprestano razgovarate, ili šutite i mrzite sve.

Pokreće Blogger.