"Za moju ženu kažu da je ružna i debela - Zavolio sam je zbog 5 drugih kvaliteta"

Da, zaljubljen sam u ženu za koju svi kažu da je ružna. Kažu da joj je osmijeh zastrašujuć i da je teško gledati u nju. Nije da me zapravo zanima što misle, ljepota u oku gledatelja i sve ono bla-bla, ali lagao bih kad bih rekao da me to uopšte ne muči jer ona to ne zaslužuje.


Naravno, ona nije najfinija žena u svijetu. Malo je blesava, mada se uvrijedim kad čujem da neko kaže da je potpuna luda. Mislim, hajde, da smo svi bili dosadni i mirni, lako razumljivi ljudi, svijet bi bio zamišljeno, dosadno mjesto, zar ne? Ja volim originalne ljude, drugačije...

Osobno mi se sviđa način na koji može na prvi pogled zbuniti i podsmjehnuti se na način na koji može potpuno promijeniti moj pogled na sekundu. Priznajem, kad sam je prvi put vidio, nekako sam bio odložen jer ona nije privlačna fizički, nije ljepotica.



Mislio sam da postoji nešto zanimljivo u vezi s njom. Pretpostavljam da sam navikao na žene koje se zalažu za neku vrstu privlačnosti, ali ne mogu to zaista izvući. Znate, oni umjetnici koji žele da mislite da su toliko duboki, ali na kraju shvatite da je sve to pretenzija..

Ali poenta je da prvi dojmovi mogu biti pogrešni, moji koliko i bilo koga. Prošli hrabrost i držanje, shvatio sam da ta žena ima nježnu dušu, dragi dodir. Svakako, zna kako šokirati, ali ispod fasade stoji pravo, živo biće, žena koja želi biti shvaćena za sebe.



Ima prošlost, ožiljke i priče za sebe. Njezina je ljepota koja se skriva u pogrešnom tijelu, ali sve je korisnija za one koji je primjete. Ona je naprosto divna, ta njena unutrašnja ljepota poništava sav "neprihvatljiv" fizički izgled.. Pa da, moji prijatelji kažu da je ružna. Ali mene nije briga.

To je njihov gubitak. Ja nju volim. Mogao bih da je hvalim do jutra ali evo izdvojiću 5 stvari koje najviše cijenim na njoj: 1.Nježna je 2. Inteligentna. 3.Brižna. 4.Sposobna. 5.Puna ljubavi. Smatram da bi svaki muškarac prvo to trebao potražiti u ženi.

Pokreće Blogger.