Horoskopski znakovi koji navjiše lažu prema astrolozima: Lavovi obično lažu iz zabave

Neki znakovi Zodijaka lažu češće i astrolozi vjeruju da se radi o unutrašnjoj predispoziciji za lažima.


Škorpioni: Škorpije su notorni lažljivci. Ali kada lažu, sve postaje vrlo neprijatno. Laži Škorpija su uvredljive, jer gađaju tamo gdje najviše boli. Ali zašto se onda Škorpije smatraju poštenim ljudima? Jer oni jednostavno priznaju svoju obmanu nakon kratkog vremenskog perioda.

Bik: Laganje za Bika isto je što i kihanje ili kašljanje. To rade često, ne primjećujući taj problem kod sebe. Astrolozi smatraju da ako kaznite dijete Bika zbog laganja u djetinjstvu, onda će se u odrasloj dobi sve pogoršati. Treba malom Biku objasniti cijelu suštinu laži i tako može izbjeći problem kasnije.



Jarac: Ljudi ovog horoskopskog znaka razumiju da je laganje loše i opasno. Ali kad jednom počnu, ne mogu prestati. Moraju izreći laž. Pa čak i ako nije neophodno. Jedina dobra vijest je da ova laž ne nanosi nikakvu štetu, jer se često odnosi na neke male, beznačajne ili apstraktne stvari.

No neugodna posljedica ostaje u svakom slučaju. Blizanci: Predstavnici ove astrološke grupe poznati su svima kao zloglasni licemjeri. Licemjerje znači laganje, samo uz još negativniju konotaciju. Gotovo je nemoguće da se Blizanci riješe takvog problema i to će im se vjerovatno obiti o glavu.



Lavovi: Lavovi mogu lako uvjeriti osobu da je u pravu ili da griješi. Istovremeno, ne izbjegavaju obmanu i često pribjegavaju ovoj metodi. Lavovi vole lagati, misle da im to život čini zanimljivijim i živopisnijim. Ali kasno shvate da obmana i laži nikada ne vode ničemu dobrom.

Pokreće Blogger.