"Sa muškarcem ti treba biti odlično, loše možeš živjeti i sama": 6 pokazatelja loše veze

Ako pamtite svoju vezu po ljepšim danima koji se čine mnogo bolji nego ovi sada možda je vaša ljubav došla u fazu zahlađenja i propustili ste 6 znakova koji bi mogli pokazati da se partner ohladio.


1. Ne pita o vašem životu ili ne želi čuti o vašem danu. Prije toga, oboje biste posvetili malo vremena da bi razgovarali o svom danu i bili zainteresovani za živote jedni drugih. Ali sada, čini se da partnera naprosto ne zanima. Čak i ako im dadnete do znanja da vas to boli on i dalje ne želi da sluša ili se samo pravi da prati razgovor.

2. Ne žele ništa planirati sa vama. Nekada ste često išli skupa u restorane, izlaske i večernje šetnje a sada vaš partner više nema interesa za to. Sada radije bira da provodi vrijeme sa prijateljima ili sam zatvoren u sobi gledajući svoje omiljene programe.



3. Ne primjeti kada se osjećate tužno ili povrijeđeno. Prije bi se lako prilagodio vašim emocijama, znao bi kako vas razveseliti i razgovarao s vama o tome. Ali sada, to je kao da ste samo poznanici koji jedni o drugima znaju neke osnovne stvari. Distanca između vas je očigledna.

4. Ne priča o svojim osjećanjima. Razgovori su nekada bili tako živi i duboki. Pričali biste o svojim strahovima, snovima, načinu na koji ste se osjećali, pa čak i o najsitnijim detaljima svog života. Mogli biste provesti sate a da vam ne ponestane stvari za razgovor.



Čak su i tišine bile ugodne. Ali sada, kao da je razgovor postao napet. Sada samo govorite o svakodnevnim stvarima, i to samo kad je potrebno. Govorite o računima, djeci... ništa više, ništa manje. To je dovoljan pokazatelj da je u vezi preovladala monotonija.

5. Ponestalo je romantike u spavaćoj sobi. Normalno je da strast ne bude na istom nivou kao na početku veze ali ona se uvijek mora održavati jer može doći do faze da se ne može povratiti. 6. Ne trudi se oko vas. Zapali ste u tu fazu veze gdje je sve što činite vašem partneru nebitno. Ne želi se potruditi da vam pomogne, olakša niti ugodi. U vezi je ravnodušnost najopasnija i najveći krivac za mnogobrojne raskide.

Pokreće Blogger.