"Snažne žene su slomljene iznutra ali uvijek imaju osmjeh za druge: Trebamo više takvih"

Svaka žena je drugačija i jedinstvena. Međutim, postoji skupina žena koje se ističu po svojoj snazi. One se iznutra mogu slomiti, ali te ožiljke drugi nikada neće vidjeti.


To su jake žene koje se moraju voditi svakodnevnom bitkom da žive svoj život, čak i dok imaju velike probleme.  I to su razlozi zbog kojih će uvijek biti bolje od svih: 1. Jake žene se osmjehuju kroz bol tako da niko ne vidi njihovu tugu. Za snažnu ženu, njezini voljeni su joj prioritet.

2. Znate da drugi od vas zavise i da ste njihov kamen, čak i ako nemate nekoga takvog za sebe. Znaju da mogu računati da ćete biti tu za njih kad vam zatreba. I držite se tog obećanja jer ste žena koja razumije vrijednost povjerenja. Koliko god pružate sigurnost i toplinu drugima, možda nemate nekoga da učini isto za vas.



3. Radije biste prihvatili svoju bol s dostojanstvom nego plakali ili pokazali ranjivost pred drugima. Ti si osoba koja se dostojanstveno suočava sa svojim mukama. Prihvaćate svoje emocije i znate koliko su one važne. Zbog toga ne pokazujete svoje ranjive strane pred onima koji nisu zaslužili povjerenje.

4. Znate da vaša istinska sreća dolazi samo iznutra. Koliko god vam teško bilo proći kroz izmaglicu bola, shvatite da će se s vremenom, fokusiranjem na male stvari zbog kojih se osmjehnete, vratiti vaša sreća. Napokon, vaše samopouzdanje i samopoštovanje nisu bili izgrađeni na mišljenjima ili postupcima drugih.



Znate da niste savršeni, ali upravo to znanje može biti poticaj da budete još bolji. 5. Znate svoju vrijednost i ne dozvoljavate drugima da je poljuljaju. Naporno ste radili da biste postali osoba na koju možete biti ponosni. Uprkos činjenici da vas mogu stalno kritikovati i natjerati da se osjećate manje vrijedni, vaša briga i snažna priroda blistaju kada to najmanje očekujete. A to je ono što dodaje ljepotu onome ko ste i omogućava vam da nastavite dalje bolje i jače.

Pokreće Blogger.