Uspješni ljudi o majkama: "Sve što imam dugujem svojoj majci" - Abraham Linkoln

Majka je početak svega, ona je oslonac porodice i jedna od najjačih karika koja održava istu.


"Sve ovo što imam i što se nadam da ću biti dugujem svojoj anđeoskoj majci." -Abraham Lincoln. Majka predsjednika Lincolna preminula je kad je bio tek mlad dječak. Njegovi biografi kažu da ju je uvijek nazivao "majkom anđela". „I voljela je malog dječaka veoma, veoma, čak i više nego što je voljela sebe.“ —Shel Silverstein.

"Srce majke je duboki ponor na dnu kojeg ćete uvek naći oproštaj." —Honore de Balzac.. Francuski romanopisac Balzac bio je poznat po tome što je u stvarnost uhvatio stvarnost. U ovom citatu on opisuje dubinu majčine ljubavi i način na koji će vam ona vjerovatno oprostiti za gotovo sve. (Ali možda je ne testiraj.)



"Voljela sam te uvijek. Voljeću te zauvijek, sve dok budem živa moja bebo." —Robert Munsch. „U ljubavi majke prema sinu postoji trajna nježnost koja prevazilazi sve druge srčane naklonosti.“ —Washington Irving. Irving je poznat po pisanju priče o duhovima, Legenda o spavaćoj šupljini, ali njegovo djelo također zahvata ljubav između majki i sinova.

Znao je da nježnost koju mama pruža svojoj bebi prenosi kroz život. Mamin anđeo: „Majke vide anđela u nama zato što je anđeo tamo. Ako ga majka vidi u nama onda on i postoji zar ne? " —Booth Tarkington, veličanstveni Amberi. Ovaj Pulitzerov nagrađivani roman prati generacije američke porodice, u središtu je priča o majci koju usrećuje ljubav prema svom sinu.



Razmažen je i arogantan, ali prema svojoj majci još je savršen anđeo. Kraljevski zagrljaji: "Majčine ruke su utešnije od svih drugih." —Princess Diana. Princeza od Walesa mogla se odnositi samo na svoja dva voljena princa kad je istinu rekla o stvarnoj snazi ​​maminog zagrljaja. Ne propustite ove slatke simpatije koje koriste u kraljevskoj porodici .

Pokreće Blogger.