Kako sam saznala da mi najbolja prijateljica radi iza leđa: Bila je dovoljna jedna poruka

Dobro je u životu imati prijatelje, ali iskrene i dobronamjerne prijatelje, loši nas mogu koštati svega.


Ja sam to naučila na teži način. Sada imam 35 godina i ni jednu najbolju prijateljicu jer nažalost nisam imala sreće u pronalaženju prave a jedna koju sam imala ispostavilo se da mi je samo zagorčavala život, zavidjela mi, ljubomorisala i željela da propadnem.

Upoznale smo se još u osnovnoj školi i održale prijateljstvo sve do moje trideset i neke. Sve sam joj govorila, svoje probleme, nedoumice, radosti, sve događaje i bitne i nebitne. Imala sam osjećaj da mi je odana prijateljica sve dok nisam povezala dva i dva i otkrila surovo bolnu istinu.



Na sve moguće načine mi je "podmetala nogu" kako bih se spotakla i to sam tek kasnije skontala. Izgubljen novac iz novčanika, tri izgubljena mobitela, izgrebane torbe, poderana odjeća, tek kasno sam shvatila da se sve to dešavalo dok je ona bila u prisustvu.

I nije stalo samo na tome. Mom dečku sa kojim sam bila u vezi pet godina često su stizale poruke kako ga varam i kako ne zaslužujem da bude sa mnom, imali smo mnogo problema u vezi zbog toga. Kada sam počela da shvatam sve to učinila sam nešto što nikada do tada nisam.



Dok se moj dečko tuširao uzela sam njegov telefon i poslala joj poruku. Napsala sam joj "hoćeš li da se vidimo danas?". Njih dvoje nikada nisu imali zajedničkih tačaka i nisu se često susretali, ali htjela sam samo da provjerim da li bi pristala na to da je on pita.

Nakon samo minut stiže odgovor: "Jesi me se toliko poželio kad želiš da se vidmo dva puta u jednom danu?" U tom trenutku mi je pao mrak na oči. Uzela sam telefon i bacila na njega nakon čega sam pokupila sve svoje stvari i otišla. Nakon toga počela sam novi život, bez lažne drugarice i lošeg muškarca ali mnogo spokojnija.

Stvari mi sada mnogo bolje idu i imam više čitavih torbi, čitave garderobe i ne gubim stvari. Budite oprezni kada birate ko će vam biti prijatelj, jer nema ništa opasnije od toga da pustite lošu osobu u svoj život.



Pokreće Blogger.