Biljka za koju se vjeruje da privlači novac - Krasi i uljepšava svaki dom

Ako želite ukrasiti dom sa predivnom biljkom koja ujedno pridonosi novac na pravom ste mjestu.


Ako želite dom da ispunite lepom energijom i napunite novčanik, unesite krasulu u kuću. Osim što privlači sreću, ova biljka je vrlo dekorativna, a uz to još i pročišćava vazduh, pa je dobro imati je u prostoriji u kojoj provodite najviše vremena.

Japansko drvo, drvo novca, krasula sve su to nazivi za biljku čije je latinsko ime Crassula ovata. Mogu se čuti još i nazivi žad biljka ili drvo žada. Rodom je iz Južne Afrike i Mozambika. Naziv je dobila po debelim, mesnatim listovima koji podsećaju na kovanice.



Krasula je sukulentna biljka, što znači da ima debele lisove u kojima se skladišti voda. Njeno stablo je zimzeleno. Najčešće dostiže visinu do 1,5 m. Ove biljke ćete često naći i u orijentalnim odeljenjima, trgovinama i restoranima.

To se obično dešava zbog njihove sposobnosti da napreduju pod umjetnom svjetlošću i mogućnosti da podnose vruće sobne temperature koje se stvaraju na ovim mjestima. Međutim, za većinu povremenih kupaca oni jednostavno jačaju stereotip da je Orijent misteriozan i duhovan.



 U nekim zemljama su ih često davali kao poklone za vjenčanje ili poklone za zagrijavanje kuća. Njihova dugovječnost značila je da su još uvijek s primateljima nekih 50 godina kasnije. Koji su sada nešto bogatiji i financijski bolji  kroz životna iskustva.

Pokreće Blogger.