Za sve roditelje koji gube živce sa djecom - Genijalni savjeti iskusnih roditelja

Svaki roditelj oduvijek smišlja trikove koji im pomažu nositi se sa svakodnevnim izazovima odgoja.


Vjerojatno niti jednom roditelju nije jednostavno ostati 'hladan' i sabran dok mališani iskušavaju svoje mogućnosti i njihovo strpljenje. Čak i oni koji se stvarno uvijek trude shvatiti i podržati svoje dijete, imaju trenutke kad ih nervoza preplavi.

Neki su od njih na društvenim mrežama otkrili kako oni u različitim situacijama ostaju sabrani: Ne želi jesti povrće? Pokušajte s obrnutom psihologijom! - Prijateljica moje mame je svoju djecu pridobila da zavole povrće tako što bi ga uvijek samo sebi izvadila na tanjur.



Kad bi je pitali 'Hoče li podijeliti s njima', rekla bi im da 'ne može jer je to hrana samo za odrasle'.‚ Tako su odrasli obožavajući to 'povrće koje je samo za odrasle' a kad su napokon i shvatili da nije baš tako, već su se navikli i zavoljeli okuse.

Pomozite im da bolje pamte Jedna je mama na Twitteru pitala drugu može li joj 'kao iskusnija pomoći da dijete nauči brojeve'. - U čemu je problem? - pitala je ova. Ne pamti brojeve. Uopće. Htjela sam da naući moj broj mobitela da me uvijek može nazvati ali ne ide - objasnila je. - Jednostavno.



Samo ga postavi za lozinku na računalu na kojem igra igrice, vidjet ćeš kako će ga brzo znati napamet - savjetovala joj je iskusnija mama. Ako vam dijete ne zna zavezati vezice na cipelama, nemojte da uči baš svaki put kad izlazite i izluđuje vas.

Radije mu dajte ovako nešto (kutiju od jaja s vezicama), pa nek se igra - napisala je jedna mama na Instagramu. Za roditelje tinejdžera... Samo ih uvjerite da ne možete podnijeti zvuk usisavača: svaki put kad polude zbog neke gluposti i kad su ljuti na vas a ne znaju što bi, uzet će usisavač. Imat ćete mirno dijete u pubertetu i čisti stan, savjetuje jedan roditelj na Twiteru.

Pokreće Blogger.