Trikovi poznatih psihologa: Lukave psihološke igrice koje je dobro znati

Ako želite da se upoznati se psihološkim metodama kojima se služe stručnjaci, na pravom ste mjestu.


1. U slučaju da vam odgovor sagovornika ne odgovara, na primjer, on nije sve rekao, nejasno se izrazio, ili je lagao, ne treba da ga ispitujete. Umjesto toga, samo ga ćuteći pažljivo pogledajte u oči - ovaj metod neće mu ostaviti nikakvu šansu i moraće da nastavi svoju misao.

2. Ako neko vrišti na vas, potrudite se da ostanete krajnje smireni, budite hladnokrvni. Prva reakcija onoga ko vrišti je - bijes, kojeg je vaše ponašanje isprovocirao, ali ubrzo će utihnuti i počeće reakcija broj dva - osjećaj krivice zbog svog prkosnog i agresivnog ponašanja.



Najvjerovatnije, onaj koji je vrištao će tražiti oproštaj. 3. Ako znate da ćete dobiti kritiku od čovjeka ( da će vam prigovarati ili grditi vas), skupite hrabrost i potrudite se da sjednete ili stanete pored njega - u ovom slučaju, to će ga omekšati i negativnosti iz njega će izlaziti mnogo manje nego ako se nalazite na određenom rastojanju.

4. Jedenje čovjeka asocira na spokojnost i sigurnost, jer to najčešće činimo, kod kuće, u svojim zidovima. Zbog toga ako ste zabrinuti, žvaćite žvakaću gumu: to će prevariti vaš mozak, stvoriti utisak da jedete i stoga ćete se osjećati sigurnije i mirnije.



5. Na intervju koristite stari i provjeren način koji mnogi učenici koriste na ispitu: zamislite da je profesor vaš dobar i bliski prijatelj, onda će vam biti mnogo lakše odgovoriti i osjećate se smirenije. Ovaj trik radi na svim intervjuima! Koristite ga prije važnog intervjua.

Pokreće Blogger.