Ima 105 godina i bavi se plesom: "I dalje živim život punim plućima"

Godine su samo broj kojeg se ne treba stiditi nego se ponositi sa tim i sa mudrošću koju ste stekli.


Eileen Kramer je u studenom prošle godine navršila 105 godina i, kaže, još nema namjeru usporiti. Ova vitalna profesionalna plesačica i plesna koreografkinja iz Australije prisjetila se doba kada je bila puno mlađa. Osjećam se isto kao i uvijek, kao da su moja unutrašnjost i moj duh ostali isti. Kada imaš 30 godine ne može ni zamisliti da ćeš jednog dana napuniti 105.

Iskreno, ne osjećam se puno drugačije nego tada, i dalje radim i još uvijek mi dolaze kreativne ideje - rekla je i dodala da je nekada bila članica Bodenwieser Balleta, prvog suvremenog plesnog društva u Australiji, i još se sjeća svog debitantskog nastupa. - Bilo je oko 1922. godine u dvorištu kuće u Mosmanu.



Imala sam osam godina i plesala dok je moj brat svirao. Bio je to veliki trijumf - dodala je. Nastupanje je za mene bilo najprirodnija stvar. Moja učiteljica, Gertrud Bodenwieser rođena u Austriji, pojavila se tijekom velikih promjena u umjetnosti, politici, plesu i glazbi - razdoblje ekspresionizma - i imala sam sreću biti član njezine skupine - nastavila je Eileen.

'O odlasku u mirovinu ne razmišljam': Kaže kako je u plesu tehnika izuzetno važna, ali jednako bitno je i izražavanje. Otkrila je da će nastaviti raditi sa filmskom producenticom i koreografkinjom Sue Healey iz Sydneyja na plesnom filmu pod nazivom 'Lady of the Horizon' koji bi trebao biti objavljen ove godine, ako sve bude išlo po planu.



O odlasku u mirovinu ne razmišlja, a otkrila je i svoju tajnu dugovječnosti i vitalnosti. Uspjela sam živjeti onako kako sam željela cijeli svoj kreativni život, pa mislim da je to pomoglo. Nekad sam pušila, ali nikada nisam bila ovisnica. Sada ne pušim i ne pijem, osim čaše vina s vremena na vrijeme. Nemam vremena ni interesa za traženje stimulacija ili zadovoljstava tog tipa - rekla je, a prenosi The Courier.

Pokreće Blogger.