Organizatori vjenčanja ističu: "Već na početku je lako uočiti brak koji neće dugo potrajati"

Ljubavne veze koje na svom početku ne idu najbolje nemaju sjajnu budućnost ni kad vrijeme odmakne.


Dok mnogi parovi postaju jači tijekom priprema za vjenčanja, neki će u tim trenucima stresa i uzbuđenja otkriti partnerovu pravu stranu te potencijalno problematična područja u njihovoj vezi. Ovo je nekolikotočaka koje mogu ukazivati da par neće uspjeti održati dugu vezu i brak. 1. Jedan partner ne sudjeluje u planiranju vjenčanja:

Nekoliko parova s kojima sam radila, samo je mladenka bila zainteresirana za planiranje i detalje vjenčanja. U međuvremenu, mladoženja se uopće nije zanimao za to, kaže jedna organizatorica vjenčanja. Kod mnogih parova obično je jedna osoba više zainteresirana za planiranje nego druga, no druga strana također se povremeno mora "uključiti" čak i ako to nije "njihova stvar".



Kad se i organizator vjenčanja pita "Imate li vi uopće zaručnika?", to nije dobar znak. 2. Nisu se dogovorili oko budžeta za vjenčanje: Mnogo parova, najčešće mladenka, nije realna s time što si mogu priuštiti. Zaboravite vjenčanje - ako je jedan partner toliko u oblacima. Zamislite svoj budući život s tim problemom, kaže Leona Soleymani..

Planiranje vjenčanja je ogroman budžetski izazov i veliki test za parove - kaže Ashley Douglass iz Ashley Douglass Events. Partneri mogu potjecati iz vrlo različitog socijalno-ekonomskog statusa, s različitim doživljajima vjenčanja na kojima su prisustvovali. Neki se zato trebaju zaustaviti i shvatiti da vjenčanje nije natjecanje i da vas se time uopće ne prosuđuje - kaže.



3. Par se ne poštuje: Jedna velika crvena zastava diže se kad se partneri - ne poštuju. Kada primjerice mladenka ili mladoženja požele određenu stvar, a drugi partner pita "Zašto želiš to učiniti?", umjesto da kaže "Razgovarajmo o tome i zajedno dođimo do rješenja", to postaje problem, kaže Soleymani. Iako, dodaje, svaka borba ne mora uvijek biti negativna.

Možda je to jednostavno njihov način funkcioniranja. 4. Ako jedan partner pokuša kontrolirati sve oko planiranja vjenčanja, to može ispasti katastrofa: Partner koji pretjerano nadzire sve tijekom planiranja vjenčanja, može biti takav i u braku, kaže Soleymani. Htjet će znati sve - gdje kupujete, koliko trošite, zašto ste to učinili, zašto niste izabrali nešto drugo. Tko želi živjeti s takvom osobom?

Pokreće Blogger.