Bakini savjeti za ljubav: "Ako se udate zbog novca, na kraju će vam samo on i ostati"

Bake znaju najviše o životu i o mudrosti, zato su njihovi savjeti zlata vrijedni  i dobro ih je poslušati.


1. Pazite što želite, moglo vi vam se ostvariti: - Moja prabaka mi je uvijek govorila da pazim što pecam jer bih mogla pronaći zmiju. Možda mislite da želite znati sve, ali jesu li rezultati vrijedni posljedica tih informacija? Često mislimo da smo spremni čuti sve prljave pojedinosti kako bi shvatili da nam je bilo bolje dok ih nismo znali. Postoje neke tajne koje je u redu sačuvati od supružnika.

2. Nije bitno što kažete, nego kako to kažete: - Kao djetetu, baka me učila je uspješan odnos više rezultat karaktera, nego sadržaja. Njezina omiljena izreka bila je 'Uhvatit ćeš više muha medom, nego octom'. Važno je uvijek biti ljubazan, čak i u napetim situacijama jer ljubazne riječi pomažu parovima da uspostave održavaju pravednu suradnju koja jača vezu.



3. Pustite ga/ju da pobijedi: - Kada sam se tek udala, baka mi je rekla da ga 'uvijek pustim da pobijedi'. Tada mi se nije sviđao ovaj savjet jer nisam mislila da je to pošteno. Zašto bi mu uvijek pustila da pobijedi? Kako sam postala starija i zrelija, shvaćam da time ne dopuštamo da nas netko zloupotrebljava ili iskorištava, nego da dopustim svom partneru da pobijedi u malim stvarima.

4. Kuhajte njegov/njezin omiljen obrok: - Moja je baka uvijek imala pripremljen ukusan obrok za djeda. Isprva kad sam to čula, činilo mi se da je zastarjela. Muškarac bi me trebao voljeti zbog mene, ne zbog mojih kuharskih vještina. I istina je, ako imate dobrog dečka, nećete ga izgubiti ako ste loša kuharica.



Ali, kuhanjem obroka za nekoga koga volite je način da mu pokažete ljubav i da ste tu za njega. 5. Pretvarajte se da ne možete otvoriti staklenku: - Moji baka i djed bili su u braku 41 godinu. Baka mi je odala svoju tajnu: 'Ponekad moraš pustiti drugu osobu da se osjeća potrebnom, čak i ako nije'.

Objasnila mi je kako je djed radio male stvari za nju poput ispunjavanja papira ili otvaranja staklenke. Znala je kako ih otvoriti, ali bi ih uvijek ostavila neotvorene dok djed nije došao kući s posla. Nitko se ne želi osjećati kao da vam nije potreban za ništa - prisjeća se Whitney Tillery, trenerica za veze.

 6. Udajte se zbog novca i na kraju će vam samo on i ostati - Moja baka mi je uvijek govorila da se udam iz ljubavi jer na kraju je prava ljubav ono što je važno. Slijedila sam njezin savjet i sada sam sretna i bogata iznutra - dodaje Hope.

Pokreće Blogger.