Ko još voli naporne žene: Znakovi koji bi mogli pokazati da pretjerujete u ljubavi

Osoba koja jako zavoli ponekad umije pretjerati u iskazivanju svojih emocija što dovodi do zasićenja.


1. Bojite se da ćete ga izgubiti pa ste stalno sa njim. Svi ljubavnici strahuju da će ih partner napustiti i ostaviti same. Čak i kad je ljubavni ovisnik u vezi s nekim tko je također opsjednut, ni jedan ni drugi nisu sigurni u partnera i u njega nemaju puno povjerenja. Oni žele biti nekome potrebni.

2. Ako izbjegavate biti ljubavni ovisnik ne možete biti emocionalno bliski s nekime. Ljubavna ovisnost manifestira se na dva načina: opsesija ili izbjegavanje. Prema Whetstone, ovisnici koji izbjegavanju ljubav i opsesivni ljubavni ovisnici skloni su međusobnom druženju ali tako ulaze u toksičnu vezu.



Opsesivac progoni izbjegavača, ali kad popusti, izbjegavač ga ponovo zavede i tako se vrte u krug. To je neprekidni obrazac proganjanja i distanciranja. Na svjesnoj razini preplavljuju ih intimnost i bliskost, ali ako zavirimo sloj ispod, strahuju od napuštanja - rekao je Whetstone.

3. Ne možete prestati razmišljati o drugoj osobi - do opsesivne mjere Ljubavni ovisnici usredotočit će se samo na osobu o kojoj su ovisni, pa to može prerasti i u - opasno ponašanje. - Mnogi su nasilni muškarci ljubavni ovisnici s mentalnim poremećajima - kaže Whetstone.



4. Vaš partner je jedino zbog čega se u životu osjećate dobro. Kad je netko ovisan o ljubavi, sve samopoštovanje koje ima, pozitivnost, pa čak i svrhu u životu, leže u osobi o kojoj su ovisni. Ova vrsta odnosa obično nastaje kad jedna strana nije u stanju biti samodostatna ili se brinuti za sebe, postajući djelomično ili u potpunosti pouzdana u svog partnera.

5. Imate neriješenu traumu iz djetinjstva koje vam je ostavila majka. Jedan od primarnih uzroka ljubavne ovisnosti, prema Whetstoneu, je nešto što se naziva "glad za majčinskom ljubavi" - majkom koja je bila odsutna u djetinjstvu. Svi ljubavni ovisnici u nekom su trenutku bili distancirani od nje, majke koja nije brinula dovoljno, gledajući dječjim očima.

Pokreće Blogger.