Neka od najvećih narodnih vjerovanja: Plava odjeća bi mogla privući sreću

Donosimo vam neka od najvećih narodnih vjerovanja starog naroda, a na vama je da ih procjenite.


Teme vezane uz praznoverje su izuzetno popularne. Tako čak postoji i povezanost između načina odevanja i praznoverja. 1. Nošenje odeće naopako: Ako slučajno obučete komad odeće naopako, taj dan bi trebalo da vam bude srećan.

Kada vam neko ukaže na to da ste naopako obukli majicu, samo se nasmešite, ali grešku ne ispravljajte ukoliko želite da vas ceo dan prati sreća. Isto važi i za čarape. Nenamerno obuvanje čarapa naopako smatra se dobrom srećom.



Takođe ih onda morate tako nositi ceo dan da bi se sreća ostvarila. 2. Dugmad na odeći: Neparan broj dugmića na odeći trebalo bi da vam donese posebnu sreću. Iako sumnjamo da ćete sada ići da brojite dugmad i ići da zašijete dodatno u slučaju da je broj paran.

 Zanimljivo je da davanje i uzimanje dugmadi simbolizuje dugotrajno prijateljstvo, a još jedno praznoverje vezano uz dugmad je to da ako pronađete dugme, treba da ga uzmete i stavite u džep jer je on onda znak vaše dobre sreće. 3. Nošenje odeće s tufnicama: Ovo je jedno od najstarijih praznoverja vezanih uz garderobu, a poznato je u različitim delovima sveta.



Naime, smatra se da nošenje odeće s tačkicama privlači bogatstvo. Tako mali okrugli oblici zapravo predstavljaju mnoštvo kovanica koje će se uskoro naći na vašem bankovnom računu. 4. Nošenje plave odeće: Neki smatraju kako je plava boja srećna boja koja privlači uspeh.

Nebo je plave boje pa nošenje odeće u toj boji simbolizuje pogled prema gore, odnosno pogled prema bezbrojnim mogućnostima. Takođe, poznato je i da mlada na dan venčanja treba da nosi nešto plavo za sreću.

Pokreće Blogger.