Savjeti Tibetanaca za sreću: "Ne verujte onima koji se ljube otvorenih očiju"

Tibetanci su se uvijek smatrali veoma srećnom nacijom prepunom mudrosti i inspirativnih savjeta.


Tibetanske mudrosti se zasnivaju na tome da sreću tražimo u sebi kako bismo je podelili sa drugima. Cilj je da na kraju imate srećniji i ispunjeniji život. Pročitajte neke od njih: 1. Govori polako, razmišljaj brzo. 2. Ne sudi čoveku po njegovoj porodici i poreklu. 3. Kada kažeš "volim te", izgovaraj te reči iz sveg srca, nikad iz navike.

4. Kada kažeš "žao mi je", pogledaj drugu osobu u oči. Izvinjenje mora biti iskreno. 5. Nikad se ne ismevaj tuđim snovima i ne sprečavajte druge da ih slede. 6. Dajte ljudima više nego što očekuju od vas, i činite to s radošću. 7. Ne verujte svemu što čujete, ne rasipajte sve što imate; spavajte kao da sutra ne postoji.8. Najveća ljubav i najveća dostignuća uključuju veliki rizik. 9. Kada izgubite nešto, probajte da dobijete lekciju. 10. Poštujte sebe, poštujte druge ljude i naučite da preuzmete odgovornost za svoje postupke. 11. Ne dozvoli da mala svađa uništi veliko prijateljstvo.

12. Ako ste pogrešili - ne pokušavajte to da sakrijete. Naprotiv, slobodno priznajte i pokušajte da popravite ono što se popraviti može. 13. Provedite sami sa sobom barem nekoliko minuta dnevno kako biste analizirali ono što je već učinjeno. 14. Morate biti otvoreni za promene, ali i ne po ceni da se odreknete svojih vrednosti.15. Ponekad je tišina najbolji odgovor. 16. Čitajte više knjiga! 17. Verujte ljudima, ali uvek držite zaključana ulazna vrata. 18. Čitajte ljude "između redova". 19. Podelite sve sa decom, pogotovo znanje. To je jedini način da se postigne besmrtnost. 20. Čuvaj Zemlju! Ona nam daje sve što nam treba!

21. Nikad ne prekidajte duge ljude kada vas hvale. 22. Ne mešajte se u tuđa posla i ne dajite savete kada vas o tome ne pitaju. 23. Ne verujte onima koji se ljube otvorenih očiju. 24. Pokušajte da posetite barem jednom godišnje ona mesta gde ste bili ranije.

25. Ako zarađujete više novca nego što vam treba, pomozite onima kojima je pomoć neophodna. 26. Zapamtite: sve želje se nikad ne mogu ispuniti! 27. Poštujte starije ljude, oni su već prošli ono što vas tek čeka. 28. Procenite svoj uspeh po tome šta ste morali da žrtvujete kako biste uspeli. 29. Vaše "ja" je cilj kojem morate da težite! Tj. morate shvatiti ko ste vi u stvari!

Stil.kurir.rs

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.