Odgovor blogerici na izjavu da žena treba podilaziti mužu: "Zar bi tako ćerku vaspitala?"

Tema o muško-ženskim odnosima i ravnopravnostima je kao rupa bez dna i tu svako ima mišljenje.


U ovom poražavajućem mraku neravnopravnosti, modna blogerka Zorana Jovanović Zorannah usudila se (i ne, zbog toga nije nimalo hrabra) da izjavi: - Žena treba da deluje uvek manje moćno, da manje zarađuje od muža i da joj muž bude glavna preokupacija, a na njemu je da ona poželi da bude moćna samo za njega”.

Sigurna sam da Zorana nije imala nameru da razbuktava problem ali je sasvim sigurno obilno zalila balkanski primitivizam u kom žena uvek mora da kraj muža bude sramežljiva, mutava, slabašna, nejaka, nemoćna, finansijski zavisna, da bi se on osetio ko muškarčina i imao erekcije.



U suprotnom, on će biti nesiguran i očajan, libido će mu se urušiti, možda će se vratiti kod mame koja će da mu titra i naziva ga muškarčinom. Zorana, draga, uz dužno poštovanje prema tvojih 800 hiljada pratilaca, nastavi da se šminkaš i doteruješ, reklamiraš brendove i slično, ne moramo svi biti za sve.

OK je da imaš svoje mišljenje, ali kad te prati i ko u Boga gleda 800 hiljada devojčica, onda moraš da povedeš računa o odgovornosti. Nikada svoju ćerku ne bih savetovala da svesno bude manje moćna od muža, da se on ne bi osećao jadno.



Neka radi na sebi, nek se razvija, uči, nek gradi samopouzdanje na valjanim osnovama, a ne na glumi moje ćerke da je skrušena žena. Evo je, još jedna glupost koja je trebalo da nam poruči da ćemo brak sačuvati samo ako preuzmemo ulogu manje moćne žen, ako damo otkaz, postanemo finansijski zavisne i sramežljive spužve na čijim leđima će da niče muževa superiornost.


luftika.rs

Pokreće Blogger.