Žena poslije razvoda: "Neke žene zaslužuju biti ljubavnice, za bolje i nisu"

Ljubavnicama je na početku sjajno, osjećaju se moćno jer su uspjele zavesti muškarca koji je već zauzet i nedostižan. To mu daje nekakvu posebnu čar, zar ne?


Kako se postaje ljubavnica? Neke žene zaslužuju biti ljubavnice, za bolje i nisu. U početku se ne doživljavate tako. Kao da imate momka sa kojim se ne viđate stalno. Kao da, recimo, radi u drugom gradu, samo što se ne viđate vikendima već radnim danima. Vikendi su, uglavnom rezervisani za ženu ili djevojku.

Ako baš imate peh, onda ima i djecu (koja trebaju porasti, eventualno završiti fax, oženiti se ili udati da bi on mogao na miru da se posveti vama). Prvih mjesec dana sve je dobro. Dovoljno ste odrasle i mudre da znate da je sve to zabava.



Treba da nema budućnosti i da će se pojaviti već neko ko će vas odgurnuti od te sulude ideje da se tajno viđate sa zauzetim muškarcem. To nije ono što želite i uostalom, uvijek ste prezirale muškarce koji varaju svoje žene. Dokle? Dok se ne pogledate u ogledalo i vidite da su godine prošle a da ste na početku.

Da nemate prijatelje jer ste ih otjerali od sebe zbog toga što u njemu nisu vidjeli ono što i vi. Da je mala vjerovatnoća da muškarac ostavi ženu zbog ljubavnice. Da žene koje u takvu priču uđu sa snovima, izađu sa morama. Da vrijeme koje ste provele sa njim ima ogromnu vrijednost ali da je ipak uzalud potrošeno.



Ako ste nekom bile ljubavnica, znaćete o čemu pišem. Ako niste, budite sretne. Ljubav, strast i uzbuđenje koje donosi neizvjesnost gube bitku u odnosu na ljubomoru, posesivnost, sujetu i bol. Budite sretne, jer ljubavnice to uglavnom nisu.

Pokreće Blogger.