Savjeti Luize Hej: "Ne strašite sebe crnim mislima"

Luiza Hej je poznata po korisnim savjetima. Ona vjeruje da mnogi problemi potiču iz misli i psihe.


Sve bolesti izviru iz neopraštanja, tvrdi Louise Hay. Bez obzira na to u čemu je problem, iskustva su samo vanjske posljedice unutarnjih misli. A misli možete mijenjati. Ne strašite sebe crnim mislima. Promjenom misli mijenjate i svoj život. Uvidjela sam da onda kad se volimo i prihvaćamo, sve u životu funkcionira.

Nakon što joj je dijagnosticiran rak grlića maternice, Hay je zaključila da je to posljedica njezina zamjeranja očuhu i majci zbog zlostavljanja u djetinjstvu te je odbila liječenje. Posvetila se zdravoj prehrani, afirmacijama, vizualizaciji, opraštanju i otpuštanju zamjerki te je potpuno preuzela odgovornost za vlastiti život.



Nakon šest mjeseci liječnici su je obavijestili da je rak nestao. To je bila potvrda koju je Louise čekala. Nastavila je rad osmislivši koncept metafizičkih uzroka bolesti. Jedna od najvažnijih stvari za promjenu misli i obrazaca, što je temelj za promjenu života i iscjeljivanje na svim razinama, ljubav je prema sebi.

Koji god da je vaš problem, ono na čemu uvijek treba raditi je ljubav prema sebi. Ljubav je čudesan lijek. Ako volite sebe, to stvara čuda u vašem životu – objašnjava Louise. Nakon toga potrebno je odlučiti da ste se voljni promijeniti i odbaciti uvjerenja koja vam štete.



To je vrlo teško, ali nužno. – Budite svjesni da je ono područje koje ne želite mijenjati upravo ono koje najviše treba mijenjati i budite spremni na promjene kad se počnu događati – kaže Louise. Kao i kod vježbanja ljubavi prema sebi, i ovdje možete iskoristiti zrcalo.

Pogledajte se u zrcalo i recite: “Voljna sam se mijenjati”. Potom samo promatrajte. Osjetite li otpor, zapitajte se zašto te recite: “Voljna sam otpustiti svaki otpor”.

Pokreće Blogger.