Vesna Dedić savjetuje: "Čitanje je najbolja stvar za smirenje i razvoj žene"

Vesna Dedić, poznata spisateljica, objašnjava zašto je čitanje najbolji antistres tretman za žene.


Vesna kaže: Čitajte jer... Traganje za odgovorima jeste bitan razlog da pročitate roman "Seti se naše ljubavi", ali nije jedini. "Žene koje čitaju su lepe čak i kada su prevarene, izdane ili ostavljene. One u knjigama pronalaze utehu i rečenicu koja ih podstiče da plivaju do obale novog sveta i onda kad brod tone.

Žene koje čitaju sporije stare iako im vreme leti, bolje su majke iako im zbog uzbudljivog romana ponekad zagori pasulj, lakše podnose samoću iako ih boli tišina u stanu kada se vrate s posla. Ja pišem melodrame, poput „Seti se naše ljubavi“.



One deluju lekovito na duše čitateljki, jer posle reke suza koje isplaču, svaka dobije snagu da kroz život korača s osmehom pobednice. Čitanje mojih romana nije odlazak na koncert Beogradske filharmonije, već nešto poput odlaska u kafanu, gde uz tamburaše i pokoju čašu vina i ono što ne valja dobije lepotu.

Čitanje ljubavnih romana u trenutku kada ste tužne je poput operacije u lokalnoj anesteziji. Piscu dobrog ljubavnog romana samo vrhunski hirurg može da stane na crtu. Čitanje ljubavnog romana u kojem će prepoznati svoj život ženi je isto što i ugradnja bajpasa ili odstranjivanje kamena iz žuči.



Zato umesto leka protiv bolova ili tablete za smirenje – čitajte. I onaj s kojim živite će vas više voleti, jer muškarci ostaju sa ženama koje daju smisao njihovom životu", objasnila je Vesna Dedić, autorka kultne emisije "Balkanskom ulicom" i romana „Zauvek u srcu“.


Pokreće Blogger.