Čuveni biolog objašnjava: "Briga je molitva za ono što ne želite"

Čovjek ima mogućnost da zaželi šta poželi, nažalost nekada zaželi pogrešne želje, rekao je Lipton.


Bruce Lipton, molekularni biolog koji je na jedinstven način spojio znanost i duhovnost, podsjeća nas da trebamo čuvati svoje tijelo i novac. Kada energiju ulažemo u one stvari koje ne možemo promijeniti, to je kao da bacamo novac uokolo i ne dobivamo ništa zauzvrat.

Knjiga dr. Brucea Liptona "Biologija vjerovanja" govori o tome kako čovjekove misli oblikuju stvarnost, te kada "ulažemo" svoju energiju u misli koje su ispunjene strahom, one postaju naša stvarnost. On poručuje - "Briga je molitva za ono što ne želite".



"Nekada se smatralo da se geni mogu sami uključivati i isključivati i tako kontrolirati kvalitetu naših života. Ovo vjerovanje dovelo je do zaključka da našom sudbinom upravljaju geni koje smo naslijedili od majke i oca u trenutku začeća.

Na žalost, ako nam se ne sviđaju osobine koje smo naslijedili, ne možemo promijeniti gene. Kada spojimo te činjenice s idejom da geni kontroliraju našu aktivnost, došli smo do neizbježnog zaključka da smo žrtve nasljeđa i trebamo prihvatiti izražavanje bolesti i negativnih osobina koji se prenose generacijama u našoj obitelji.



Nasuprot tome, moje istraživanje s matičnim stanicama koje sam izveo kasnih šezdesetih godina prošlog stoljeća, otkrilo je da se geni ne aktiviraju sami od sebe, jednostavno nisu u mogućnosti kontrolirati vlastitu aktivnost. Ove su studije osvijetlile novu znanost o epigenetici.

Ona je otkrila da našu gensku aktivnost u konačnici kontroliraju i a) signali okoline i b) naša percepcija signala okoline. Budući da svjesno možemo birati svoje okruženje i imati kontrolu nad svojom percepcijom, mi smo zapravo gospodari svoje genetske aktivnosti.

Pokreće Blogger.