Majka naučila na teži način: "Niko ne bi trebao ljubiti dijete dok je još malo"

Neke stvari u životu učimo na teži način - a tako je upravo ova majka naučila važnu lekciju.


Noa Tindl je imao samo četiri nedelje kada je njegova majka Ešli primetila da mu je desni kapak naduven. Međutim, on nije imao visoku temperaturu i jeo je kao i obično zbog čega Ešli nije dizala paniku. Ipak, par dana kasnije primetila je sve veći otok na njegovom oku.

Onda je pomoću Gugla shvatila da se možda radi o herpesu. Nažalost, bila je u pravu. I to nije bio bilo kakav herpes. Nou su brzo prevezli u bolnicu gde mu je dijagnostifikovan virus herpesa (HSV-1) poznatiji i kao "fatalni poljubac".Beba umalo nije oslepela na jedno oko zbog čega je put ka oporavku trajao skoro dva i po meseca. - Nakon krštenja mnogi naši prijatelji su ga nosili i ljubili. Mogao je biti bilo ko od njih,ne mogu jednog da izdvojim rekla je za britanske medije.

Svoju priču i fotografije bebe podelila je na Fejsbuku kako bi upozorila ostale roditelje da ne dozvole da im bilo ko ljubi bebu, pa čak ni oni najbliži. - Ono što nisam znala do tada jeste da i ako imate prehladu, vi i dalje nosite virus kroz svoj sistem i pljuvačku.To znači da nikad ne možete biti dovoljno oprezni. Virus hepesa nije smrtonosan po odrasle, ali može biti potencijalno fatalan za bebe jer se može proširiti na njihov mozak i prouzrokovati otkazivanje organa. - Virus je bio na njegovom kapku, ali smo uspeli da ga sprečimo pre nego što je ušao u krvotok, zaključila je Ešli.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.