Psiholog Labkovski: "Oženjeni muškarci češće flertuju nego slobodni, razlog je prost"

Nije neobična stvar da i oženjeni ljudi flertuju sa drugim ženama pored svojih supruga.


Ruski psiholog svetskog renomea Mihail Labkovski, poznat je po konkretnim savetima koji su često lišeni svih emocija. Oni koji ne mogu da podnesu istinu, smatraju da je Labkovski oštar i nepravedan, ali on se trudi da uvek realno pristupi problemu i da posavetuje ljude što konkretnije.

 Na vajkanje jedne žene kako ne može da upozna "normalnog" muškarca, te da joj prilaze samo oženjeni tipovi, Labkovski kaže: "Verujte mi, ne prilaze vam samo oženjeni. Vi primećujete oženjene muškarce. Predpostavljam da ste upoznali muškarca i ispostavi se da je oženjen.



Znate šta ćete mu reći? "Volim te, čim ostaviš ženu - nazovi me! Nemoj da te dugo čekam!" Od njega ćete potom čuti izgovore: žena mi je bolesna, dete mora na fakultet, sada nije zgodno vreme da ih ostavim i td. I šta se dešava: vi čekate! Čekate i ćutite!

E, to je vaš problem! A on kao i svaki drugi čovek hoće da ima obe: i ženu i ljubavnicu. Svesno birate da čekate i da budete žrtva. Nije vaš problem što vam prilaze oženjeni muškarci, problem je što vi pristajete da budete u vezi sa oženjenim muškarcem!"



Na žalost, današni brakovi se sve češće sklapaju jer jedna osoba ili obe ne žele da ostanu sami do kraja života. Žele da imaju decu, da se skrase i zbog toga ulaze u brak "na brzinu". Zbog toga ovakvi brakovi mnogo pre "upadnu u krizu" nego brakovi sklopljeni iz čiste i nepomućene ljubavi.

Pokreće Blogger.