Mirina poučna priča: "Sve je išlo nizbrdo dok nisam shvatila koja mi prijateljica želi loše"

Ne postoji uzalud ona izreka "drži prijatelje u blizini a neprijatelje još bliže". Baš tako je trebala i Mira iz Sarajeva koja se previše oslanjala na prijatelje koji joj žele loše.


"Što se tiče moje prošlosti imala sam veoma lijep život. Imala sam sreće u životu. Školovala sam se, proživjela mladost lijepo kao djevojka, udala se, rodila troje djece od kojih su dva sina i jedna kćerka, i živjela veoma lijep život sa mojim suprugom koji je ujedno i ljubav mog života.

Imala sam tri najbolje prijateljice koje poznajem još iz mladosti i uvijek smo se fino slagale. Milija, Tina i Dragana - sve smo bile generacija. Od njih tri Dragana je uvijek bila ona pesimistična koja sve vidi crno i svakog bi ubjedila da je život loš čak i kad nije.



Nisam bila od onih žena što se hvalisaju, ali sam često govorila kako sam zadovoljna i sa životom i sa svojom djecom, i primjetila sam par puta da Dragani bude krivo kada tako kažem, međutim nisam pridavala značaja. Prije godinu dana je sve krenulo kako ne treba, nesreća za nesrećom.

Prvo izgubim supruga, zatim sina i unuka. Nesreća za nesrećom se redala i ušla sam u period kad nisam bila pri svjesti i nisam znala da li živim ili sam u nekoj trećoj dimenziji. Nisam mogla pronaći utjehu ni u čemu i upala sam u tešku depresiju.



Odlučila sam da posjetim jedan manastir u kojem sam bila kao djevojka i da popričam sa nekim ko bi mi pomogao. Tu sam srela jednu predivnu stariju ženu koja me je nekim čudom pročitala kao njigu. Čitavu moju prošlost je znala reći u 5 minuta, čak i stvari koje sam samo ja znala.

Rekla mi je da obratim pažnju na žensku osobu koja mi svaki dan dolazi u kuću i da mi se zbog nje sve dešava. Rekla je da osoba kojoj poklonim krstić a ona ga ne bude željela prihvatiti da je to ta. Kada sam došla kući pozvala sam Draganu i rekla kako sam joj kupila krstić u manastiru na šta je ona rekla da joj ne treba i da ih ima dosta, nakon toga je sumnjivo požurila kući.

Više mi uopšte nije dolazila na vrata i iskreno da vam kažem od tad mi je mnogo bolje. Uspjela sam pronaći utjehu u životu i uspjela sam izaći iz sivila. Imam još uvijek razloga da živim i kome da se radujem. Od sada dobro pazim ko mi dolazi u kuću i kakve mi stvari poklanje.

Pokreće Blogger.