Genijalni savjeti Smiljana Morija: "Ako želite napredovati nikad ujutro ne odlažite alarm"

Svi mi imamo jutarnje rutine. Neki trče ravno u kuhinju da bi skuhali šoljicu kave, drugi grle jastuk sve do onog trenutka kada se uplaše da će zakasniti, treći vježbaju … 


Bez obzira na to kad se probudimo, prvih 20 minuta je onih koje vam zaista mogu pomoći do uspjeha. Zašto? Na podsvijest možemo najbolje djelovati tada, kad se probudimo. Alfa stanje se naziva stanje uma.Alfa stanje je prisutno dok još uvijek spavamo. Ubrzo nakon što se probudimo, ono je potisnuto.

Mozak se može tada programirati koristeći podsvjesnu aktivnost za pozitivno razmišljanje, i da tijekom dana uradimo više. Što treba učiniti kada se probudite, kako bi se osiguralo učinkovito i brže postizanje ciljeva? NE ODLAŽITE ALARM. Kada na vašem telefonu zazvoni alarm, nemojte pritisnuti dugme za pomak alarma.



Ako to uradite, mozak shvati da je kašnjenje prihvatljivo. POSPREMITE KREVET: Spavaća soba će odmah izgledati uredno i organizirano, a tako ćete uvježbati i um, da stvari brzo i učinkovito odradi. Ovo je mala pobjeda, ali ujedno i dobra odskočna daska za uspješniji dan. VIZUALIZIRAJTE: Vizualizacija u alfa stanja može biti jako korisna.

Vizualizirajte svoj život. Kako će izgledati za 5 godina kada ćete postići sve ciljeve? Ili za godinu dana? Usredotočite se na situacije u budućnosti i korake koje trebate uraditi, da bi do tamo došli. Poručite svojoj podsvijesti što je to, što stvarno želite. GLEDAJTE MOTIVACIJSKE VIDEO SNIMKE:



Možete slušati jake riječi Ane Bučević, koja će vam još dodatno objasniti kako u životu privlačiti ljubav i uspjeh. Gledanje motivacijski videa smiruje i nadahnjuje. Započeti dan gledanjem kratkih video snimaka stvarate puno optimističniji pogled na stvari.

 DNEVNE AFIRMACIJE: Koristio ih je čak Steve Jobs. One mogu biti potpuno jednostavne. „Ja ću se pobrinuti da ovaj dan bude jedan od najboljih u mom životu.” Napravite spisak afirmacija, koje su odraz vaših vrijednosti i uvjerenja. Svako jutro ih glasno ponavljajte. Još bolje ako istovremeno dok govorite sebi afirmacije, gledate sebe u ogledalu.

 PIŠITE DNEVNIK: Pisanjem dnevnika razvijate dobre navike. Napišite afirmacije, popis stvari za koje ste zahvalni ili planirajte svoj dan. Mislite da ovo ne radi? Sve je moguće i to u samo 20 minuta! Probudite se i nekoliko minuta vizualizirajte. Idite u kupaonicu i ponovite svoje omiljene afirmacije.  Ponovite to svaki dan i tako kreirajte brži i učinkovitiji put do uspjeha!

Pokreće Blogger.