Bolje bježite od njih :10 znakova da vam "prijatelji" možda žele loše

Dobra stara poslovica kaže "Nema goreg neprijatelja od lošeg prijatelja"...


Imati najboljeg prijatelja jedna je od najvažnijih stvari u životu jer je on/ona netko s kim dijelite najbolje i najgore trenutke života, kao i najveće tajne. No jeste li ikada posumnjali u to da vaš najbolji prijatelj baš i nije najbolji? Ako je vaš odgovor „da“, možda je došlo vrijeme da preispitate taj odnos.

Zato vam donosimo 9 karakteristika koje ni jedan pravi prijatelj ne bi trebao posjedovati. Priča iza leđa: ''Ma nisam to tak' mislio, znaš da Petar voli preuveličavati'' - Istina je ta da vam je pričao iza leđa, pričao je uzduž i poprijeko i sad se guši u moru svojih laži pokušavajući dokazati suprotno.



Otkriva tajne: Znate da je jedva čekala čuti sočni trač i brzo ga izbrbljati nekomu drugome jer se od toga sastoji život svake tračerice. I na kraju, znate da vam takve osobe ne trebaju u životu. Obeshrabruje vas: Možda kraj sebe imate prijatelja koji će svaku vašu ideju popljuvati.

Onaj oji će na vaše: ''Mogao bih i ja ovo probati'', spremno odgovoriti: ''Ma ne, nije to za tebe''... ''Znam Matija, znam da ragbi možda nije za mene, ali daj me barem jednom podrži u nečemu. Priča samo o sebi: Kad joj ispričate o nekom problemu koji vas muči, njezina će reakcija biti



''Ajoj da, žao mi je, takvu sam situaciju i ja imala...'' i onda slijedi pola sata pričanja o problemu koji se njoj dogodio prije dvije godine i koji apsolutno nikako ne pomaže vašoj situaciji. Vraća se u prošlost: Svi mi imamo svoje greške, ali stalno vraćanje istih tema iz prošlosti u ne pomaže nikome.

Ako vam vaš najbolji prijatelj spočitava situacije iz prošlosti, to vjerojatno znači da vam nije oprostio, a kamoli zaboravio. Ostavlja vas na cjedilu: Evo ga, zove vas u 3 ujutro da ga pokupite nakon izlaska. Vi se brže bolje oblačite i spremno krećete pomoći frendu koji nema kako doma.

Ali onda ako vi budete u nevolji, on ne samo da neće doći po vas, nego će vjerojatno na vaš poziv isključiti ton i okrenuti glavu na drugu stranu jastuka. Takav vam ne treba. Uzima vas zdravo za gotovo: On možda nije loša osoba, ali jedan je od onih koji stalno uzimaju, a rijetko daju. Ah, ta ljubomora... Sva dosadašnja ponašanja vašeg najboljeg (ne)prijatelja imaju neki motiv u pozadini, a najčešće je riječ o ljubomori.

Poslovica kaže da su ljubomorni ljudi problematični za druge, ali muka za same sebe. Misli samo na sebe: Dogovarate se za kavu, ali morate se prilagoditi njezinu rasporedu? Ako ste vani, doma se ide samo kad njoj postane dosadno? Ako treba nešto obaviti, bolje je da vi to napravite jer ona nikad ne može? Ako ste na bilo koje od ta tri pitanja odgovorili potvrdno, imamo lošu dijagnozu: Vaša najbolja prijateljica boluje od teške sebičnosti.

24sata.hr

Pokreće Blogger.