Stari recepti za ljubav više ne funkcionišu: U modernom svijetu 3 stvari nisu garancija dobre veze

Postoji nekoliko različitih razloga zašto muškarci imaju poteškoća u izgradnji odnosa. Jedan od njih je staromodan način razmišljanja. 


Živimo u dvadesetprvom vijeku, stavovi su se promijenili. Ono što je bilo aktuelno prije trideset, dvadeset, čak i deset godina, danas je u potpunosti izgubilo svoj kredibilete. Ipak, neki muškarci ne odustaju, pa se onda suočavaju sa teškoćama u vezi. 

Zapravo, samo treba da se prepustite vremenu u kojem živite i da ne slijedite, po svaku cijenu, stvari i stavove iz prošlosti. Većina njih je u današnjem svijetu irelevantna. Evo tri glave stvari koje više nisu u skladu sa ovim vremenom. 



1. Reciprocitet i riječi ljubavi. Neki ljudi vjeruju da žena, ako uzvrati muškarcu, zapravo očekuje komunikaciju, da je to njen način da iskže osjećanja. Ipak, danas je sve drugačije. Neke žene samo žele pažnju i da se trči za njima. 2. Dužina trajanja veze. 

Muškarci su danas uvjereni da što je veza duža to je ozbiljnija. Dakle, ako su sa partnerkom u vezi pet ili više godina to je to, veza je snažna, ozbiljna i pouzdana. Ipak, stvari nisu kako se čine. Što ste duže zajedno veća je šansa da će se žena umoriti, da će joj biti dosadno i da će da želi nove emocije. 



3. Zajednički planovi. Oni imaju direktnu vezu sa pogledom na svijet. Neke stvari se jednostavno ne mogu promijeniti, poput želje za djecom, posvećivanja života karijeri i slično. Ako žena želi da svoj život posveti karijeri ne možete mnogo da utičete na nju. 

Ipak, ona sama može da promijeni stavove u nekoliko trenutaka. Budite spremni na to.

Pokreće Blogger.