Neuspjeh ne postoji - Ili postižete cilj, ili učite važnu lekciju: Psihologija srećnog života

Svako od nas želi da bude uspješniji, ali nemamo svi uvijek efikasan plan i pravu taktiku. 


Stručnjaci iz oblasti psihologije savjetuju šta je potrebno učiniti da biste postigli ono što želite. Moć pozitivnog razmišljanja je daleko najbolji način da dobijete ono što želite, ali nije jedini. Ljubomora, na primjer, sama po sebi nije strašna. 

U redu je željeti ono što druga osoba ima. Prvo, iskoristite zavist da shvatite šta vam nedostaje u životu. Ako ste ljubomorni na nekoga, pokušajte da iskreno odgovorite na pitanje šta vas tačno čini ljubomornim. Na primjer, ako želite da budete bogati kao neko koga poznajete.



Razmislite za šta vam je tačno potreban novac. Sasvim je moguće da niste ljubomorni na količinu novca, već na činjenicu da ta osoba ima određenu slobodu. Nikad ne kršite obećanja koja sebi dajete. Na primjer, ako ste čvrsto odlučili da čitate jednu knjigu mjesečno, nipošto nemojte to odbiti. 

Ovo će povećati vaše samopouzdanje, jer ćete znati da vaša riječ zaista nešto vrijedi. Ostvarivanje vaših ciljeva će postati mnogo lakše. Nemojte se žaliti na sudbinu: Nemojte sažaljevati sebe i ne ljutite se na Univerzum zbog činjenice da vam je trenutno sve loše u životu. 



Da. Ponekad ništa ne zavisi od nas, ali to nije razlog da za sve krivimo druge ljude ili gubimo vrijeme i energiju na samosažaljenje. Ovo je zaista gubljenje vremena, pa pokušajte razviti naviku da preduzmete akciju. 

Gledajte na neuspjehe i izazove kao na način da postanete mudriji i steknete važna životna iskustva. Zapamtite da nema neuspjeha - ili postižete cilj ili naučite lekciju. Žaleći se na život, kvarite svoju karmu i jačate uvjerenje da ste beskorisni.

Pokreće Blogger.