Psiholog o muškoj prevari: Muškarac neće ići od kuće u kojoj je žena napravila dobru atmosferu

Prevare se dešavaju slučajno ili isplanirano, iz ljubavi ili iz osvete. Shodno tome, ne trebaju svi isto reagovati na njih. Psiholog objašnjava šta činiti ako dođete do te situacije.


Psiholog Natalija Tolstaja više o tome koje opcije nam ostaju kada nas partner prevari. "Ako vas je voljena osoba prevarila važno je da uzmete što manje vremena kako biste donijeli najbolju odluku. Nakon što se malo smirite, donesite odluku o budućnosti. 

Uglavnom, nemate mnogo izbora: ili presjeći konopce i ponovo zaplivati u potrazi za novim muškarcem koji će vas cijeniti, ili vratiti supružnika u porodicu i pretvarati se da nije maštao o drugim ženama i provodio noći sa njima. 



U prvom slučaju će vam trebati mala pomoć psihologa da vratite samopoštovanje i povjerenje u muškarce, a u drugom, potrebna vam je velika pomoć psihologa da shvatite kako se ponašati u takvoj situaciji. Jer neće biti ni malo jednostavno, čak i ako na početku izgleda da hoće. 

Podsjetite se na vrijednost vaše veze. Razmislite zašto ste mladost i vrijeme potrošili na osobu sa kojom živite, koji su glavni razlozi. Šta vas je to "kupilo kod njega" i da li je to dovoljno vrijedno da ostanete sa njim i nakon preljube, ili ipak nije.



Ako svog muža cijenite zato što izdržava porodicu, daje razumne savjete, podržava vaša vjerovanja, dobro se šali i voli djecu onda je to dobar temelj na kojem ćete graditi romansu s njim. Još jedna važna stvar je da saznate više o ljubavnici. 

Prikupite što više informacija o njoj: kako su se upoznali, ima li svoju porodicu, šta je on to vidio na njoj. Obratite pažnju na postupke koji nisu posebno karakteristični za vašeg muža, tj koje je ljubavnica probudila u njemu. Stvorite lijepu situaciju kod kuće tako da muž češće ostane s vama. 

Tada neće toliko često ostajati sa prijateljima poslije posla, odlaziti dva puta na trening ili na službene puteve. Stvorite ugodnu atmosferu kod kuće, kuhajte njegova omiljena jela, posvetite mu pažnju, jednom riječju - potrudite se da vaš supružnik nema vremena i razloga da ide kod druge.

Pokreće Blogger.