Neiživljeni u mladosti - Razvedeni u starosti: Koje godine su najbolje za brak: Mišljenje stručnjaka

Šta mislite, da li je  bolje vjenčati se u mlađim ili u zrelijim godinama? Istraživači su došli do zanimljivih podataka.


Prije nego što nastavimo sa izlaganjem zanimljivih naučnih činjenica kojih su se naučnici domogli poslednjih godina važno je da znamo jednu stvar - svi smo drugačiji i svi težimo drugačijem načinu života u drugačijem dobu života. 

Da li ste se vjenčali sa 18 ili sa 38 godina, nijedno nije nužno pogrešna stvar, ali naučnici su došli do podataka koji brakovi najbolje uspijevaju. Tačnije, fokusirali su se u kojim godinama su sklopljeni brakovi koji su trajali dugo i koji su bili jako uspješni. 



Naime došli su do saznanja da je najbolje upustiti se u brak između 28 i 32 godine. Istraživanja su sprovedena od strane Nik Volfingera koji je sociolog na univerzitetu u Juti. Ova istraživanja su čak objavljena na institutu za porodične studije.

Prema ovom naučniku, kao i prema njegovim kolegama koji su učestvovali u istraživanju, mnogo je bolje skrasiti se u malo zrelijim godinama jer takvi brakovi imaju više stabilnosti i perspektive.Volfinger je od 2006. do 2011. godine pratio podatke sklopljenih brakova u prethodnim decenijama. 



Pratio je godine u kojima su se parovi vjenčali i da li je kasnije došlo do razvoda. "Manje su šanse da ćete se razvesti ako se vjenčate u kasnim dvadesetima i ranim tridesetima", rekao je on. Ali, po njegovim shvatanjima nije pametno niti dugo čekati. 

On kaže da poslije 32 godine svaka godina nosi 5% veću šansu za razvod. Takvo mišljenje je stvorio na osnovu toga što se ljudi koji su samci više navikavaju na samački život i kasnije se teže navikavaju na život sa nekim drugim. Iako ovo nije napisano pravilo, mnogi se slažu sa ovim shvatanjem.

Šta vi mislite, kada su najbolje godine za brak?

Pokreće Blogger.