Predivno sobno cvijeće koje bi moglo očistiti dom od negativne energije: Tradeskancija je posebna

Sobne biljke oživljavaju prostorije, daju im ljepotu, individualnost, a takođe postaju i izvrsni izvori pozitivnih emocija. 


Postoji cvijeće za koje mnogi vjeruju da nas može zaštititi od svake negativnosti i očistiti energiju kuće. Ovo su neke od tih biljaka: Iglica (Geranium) - Prekrasna biljka koja ima antimikrobna svojstva, a smatra se i talismanom kod mnogih naroda. 

Mala biljka jarkih boja može brzo osloboditi dom negativnih vibracija, kao i zaštititi od agresivnih ljudi. Geranium ublažava stres, njegova energija blagotvorno djeluje na komunikaciju i pomaže u lakšem rješavanju konfliktnih situacija. 



Između ostalog, ova biljka privlači finansijsku dobrobit u kuću. Tradeskancija (Tradescantia) - Još jedna kompaktna i nepretenciozna biljka koja može normalizirati situaciju u kući. Ovaj cvijet bi mogao otjerati loše misli, zaštititi od negativnosti, očistiti sobu i pružiti svim ukućanima odlično rasoloženje. 

Ova biljka poput usisivača upija sve negativne vibracije, nosi se s apatijom i može povećati osjećaj mira u domu. Tetrastigma - Takva biljka će očistiti kuću od negativnosti i napuniti domaćinstvo pozitivnim emocijama. Takođe će dati udobnost i sklad. 



Biljka podstiče oporavak, privlači bogatstvo i sprječava donošenje pogrešnih odluka, kako se vjeruje. Zahvaljujući takvoj biljci, ružni snovi će nestati, a svako jutro će biti veselo i puno snage.

Pokreće Blogger.