Ljubav poslije 40-te može biti slađa nego u mladosti: Šta očekivati i čega se plašiti

Nikada nije kasno za ljubav, bez obzira u šta vjerovali ili šta vam govorili. Ljubav nam je svima potreba. u svakom dobu!


Svi se plaše ljubavi nakon 40 godina. Neki ni ne vjeruju u to: pošto hormoni ne bjesne, mnogi smatraju da onda nema ni privlačnosti i onih uzburkanih emocija. U pravilu, žene nakon 30. godine imaju mnogo iskustva u odnosima sa muškarcima i zbog toga su sposobnije graditi bolje veze. 

Ista stvar je sa muškarcima. Posije 30. su dovoljno naučili o ženama pa će ih manje nervirati i lakše će izbjeći sve sukobe. Međutim, zreli ljudi previše mozgaju o tome da li je pametno da se zaljube ili prepuste vezi. Često okolnosti koje vas sprječavaju da se zbližite s novim partnerom uopšte nisu tako strašne.



Kako starimo, ne postajemo fleksibilniji, teže se nagađamo sa ljudima. Sve je teže prihvatiti mišljenje druge osobe kako starimo. I to je obično najveća prepreka u zrelim odnosima. Još jedan neprijatelj ljubavnih veza u odraslom dobu je zataškavanje vaših iskustava. 

Bilo koje iskustvo da je u pitanju - i dobro i loše. Ova vrsta interakcije uvijek negativno utiče na veze, ne samo na ljubavne. Ne razumijevajući nešto, ili ne posjedujući potpunu informaciju, čovjek može svašta smisliti i stvoriti u svojoj glavi. 



Zato razgovarajte jedni s drugima, podijelite svoja iskustva. Ako je ovo vaša osoba, on će vas zbog toga još više poštovati. Ne plašite se ljubavi u zrelom dobu, samo budite mudri i otvoreni. Svi zaslužujemo ljubav!

Pokreće Blogger.