26. septembra stiže moćan mlad Mjesec - Astrolozi savjetuju da ga ne čekate nespremni

Prvi mlad Mjesec ove jeseni obećava pravu eksploziju emocija, osjećaja, iskustava, energije i misli.


Ovaj mlad Mjesec se dešava 26. septembra. Naravno, za nespremne će ovaj period biti svojevrsni test, ali za one koji budu spremni to može biti nezapamćeno iskustvo. Plus, retrogradni Merkur je u punom zamahu što doprinosi snažnoj energiji. 

On je zaslužan za rad na poboljšavanju, sposobnost da prođemo kroz iskustvo, naučimo lekcije, rastanemo se od nepotrebnog i uzmemo ono što je korisno, relevantno i pomaže razvoju. Ni u kom slučaju se sada ne bi trebali pridružiti nekom grupnom putovanju, gdje se energija iscrpljuje u beskorisne misli i gubljenje vremena. 



Dobro je da analizirate svoje postupke, smišljate strategiju za svoje dalje kretanje, uzimate samo ono što vam donosi mir, stabilnost, raspoloženje i osmijeh. Ni u kom slučaju ne treba ništa rješavati bezobrazlukom, agresijom i tvrdnjama. 

Diplomatija je sada sve. Štaviše, diplomatija ne samo sa zaposlenima i kolegama, već uopšteno sa svima - s djecom, s rođacima i prijateljima, s dosadnim komšijom itd. Ovaj period se radi o odnosima, o sposobnosti da se oni na adekvatan način izgrade, uspostave i ojačaju. 



Najvažniji alati koje ne treba ostavljati kod kuće su ravnoteža, unutrašnji sklad, ljubav, dobre namjere, duhovnost - ponesite ih sa sobom uvijek. Pokušajte što prije shvatiti ko ili šta vas izbacuje iz stanja harmonije i mira. Držite distancu od toga. Neka ljudi u blizini nauče da poštuju i pokazuju humanost prema vama.

Pokreće Blogger.