Život sa introvertnim muškarcem: Ne tražite da vam priča o osjećajima - Poštujte njegove granice

Introvertnost je osobina ličnosti, a introverti se više fokusiraju na unutrašnja osjećanja nego na vanjske izvore stimulacije.


Introverti obično imaju uzak krug bliskih prijatelja i uživaju u samoći i aktivnostima koje ne zahtijevaju mnogo učesnika. Vrlo su dobri posmatrači svega oko sebe i često ih privlače profesije koje sa sobom nose nezavisnost. Važno je napomenuti da introverznost nije isto što i biti nedruštven, socijalno anksiozan ili stidljiv.

U stvari, mnogi introverti su pogrešno shvaćeni. Kada su tihi, drugi često pogrešno pretpostavljaju da nešto nije u redu sa njima, ili da su ljuti ili depresivni. Neki čak imaju pogrešan osjećaj da su povučeni zbog iskompleksiranosti. Ali ništa od toga nije istina. 



Introvertni ljudi su tiši zato što im nije potrebna pažnja i radije je ne privlače. Obično su skromni kada je u pitanju dijeljenje informacija o sebi, pa im je potrebno više vremena da se otvore (ako ikada to učine). Ako se malo našalimo, možemo reći da su u međuljudskim odnosima introverti kornjače, a ekstroverti zečevi. 

Introverti se sporije otvaraju, kao kornjače, dok ekstroverti radosno skakuću i ne stide se pokazati svoju razigranost. Takođe im je često potrebno više vremena da iskažu emocije i ljubav, uključe vas u svoj život, zaprose, ožene itd... To je zato što vole da razmotre sve aspekte veze prije nego što donesu odluku. 



Zato im je potrebno vrijeme da procesuiraju iskustva. Mogu imati poteškoća u razgovoru o emocijama i problemima. Naročito na početku veze. Oni sporije otkrivaju informacije o sebi i možda neće otkriti onoliko koliko bi druga osoba željela. 

Introverti su poput luka - njihove ličnosti imaju mnogo slojeva i ponekad im treba neko vrijeme da se počnu otkrivati. Vole imati svoju privatnost i ne ulaze u intimne ili dublje razgovore o sebi sve dok potpuno ne vjeruju ljudima. Sve što im treba je vrijeme da se priviknu, pa je i njihov flert malo drugačiji.

U ovom kontekstu, više vole spore poteze nego da ispaljuju sve kao iz topa. Kako živjeti sa muškarcem introvertom? Ako želite da se stvarno povežete sa njim, pričajte o idejama, planovima i razmišljanjima, jer on ne voli površnost i prazne riječi. 

Možete se dublje povezati s njim tako što ćete razgovarati o važnijim temama života, posebno onima u kojima najviše uživaju.

Pokreće Blogger.