Ne možete biti srećni ako vodite tuđe živote: Glavne mentalne blokade koje kvare našu sreću

Ako ne živite život kakav biste željeli to vjerovatno znači da imate mentalne blokade koje vas koče. 


Živjeti u sreći nije stvar luksuza. Svako ima pravo na to. Sve što je potrebno da biste u tome uspjeli jeste da obratite na stvari koje vas blokiraju na tom putu i da primjenite malo mudrosti. Ovo su najčešće psihičke blokade koje vas samo nazaduju: 

1. Konstantno osvrtanje u prošlost: Žaljenje zbog učinjenih grešaka u životu gotovo uvijek dovodi do osjećaja krivice, a to dovodi do nezadovoljstva. Važno je zapamtiti da ponekad radimo loše stvari, ali ako se kajete i iskreno pokušavate da se iskupite, onda zaslužujete oprost. 



2. Manjak opraštanja: Ponekad se desi da put do sreće ne blokiraju samo naše sopstvene greške, već i greške ljudi oko nas. Naši prijatelji i rođaci, kolege i poznanici nas s vremena na vrijeme povrijede. Ako im ne oprostite, nagomilavate ljutnju i tako živite s agresijom. 

Dalje, vaša energija će se brzo iscrpiti, i postaćete mrzovoljni i demotivisani. 3. Nemogućnost kontrolisanja zavidnosti: Zavidni pojedinci nisu fiksirani na sebe, već na druge ljude. Ovo blokira naše mogućnosti da se fokusiramo na sebe. 



Nemoguće je postati srećan dok živite tuđi život, brojite tuđi novac i razmišljate o tuđoj sreći. Samo oni koji se mogu u potpunosti fokusirati na sebe imaju pravu priliku da postanu sretniji. Nema potrebe da razmišljate ko je bogatiji, ljepši od vas, uspješniji...

To ne igra nikakvu ulogu, jer trebate živjeti samo svoj život, tako da morate ići naprijed i misliti više na sebe.

Pokreće Blogger.