Muškarci obično traže suprugu sličnu mami: Osobine koje najviše cijene i trebaju

Kakvu je dječak imao majku to u velikoj mjeri zavisi i u njegovoj budućoj potrazi za suprugom.


Muškarci traže žene poput njihove majke? Da. Oni obično traže nekog po slici svoje majke i po slici onoga što su kroz djetinjstvo naučili o ženama. Treba im neko ko će ih razumjeti bolje od njih samih, pogoditi njihovo raspoloženje i želje. 

Neko ko će ih paziti, maziti ih po leđima i donijeti tople napitke u krevet. Neko ko će ih zaštititi od spoljašnjeg svijeta i ko ih može umiriti toplim riječima. Neko ko može da kaže u kojoj majici ne izgleda debelo i koje cipele će bolje pristajati. 



Neko ko može smisliti šta da kupi za praznike umjesto da postavlja glupa pitanja ili nudi novac. Neko ko će zaista željeti dobro, bez skrivenih motiva. Zbog toga im je teško u braku kada vide da je žena hladna i distancirana, oni su navikli da je majka dobra prema njima čak i kada nisu tako dobri bili. 

Navikli su da majka prašta sve gluposti, zato im nije jasno zašto njihove djevojke i supruge toliko dugo se ljute. Velika je razlika između majke i supruge, a s obzirom da su obje žene muškarcima je često priviknuti se na ove razlike i promjene. 



Mnogi muškarci su navikli da ih se tetoši, da imaju spremna tri obroka na dan bez da nekoga moraju zamoliti za to. To neće dobiti sa ženom koja ima karijeru i hobije, i to često može izazvati razne probleme u njihovom odnosu. 

Ovo nije loša stvar, ali je važna stvar koju bi buduće supruge morale shvatiti. Ako je vaš muškarac kod majke imao "all inclusive" uslugu onda morate biti malo blaže prema njemu i objasniti mu kako vaš život funkcioniše. Nemojte samo biti drske jer očekuje od vas ono što je imao kod majke, objasnite mu da ste dvije različite osobe i da će se morati priviknuti na novi način života.

Pokreće Blogger.